EN / NO
×

10 oktober, 2019 — 8 desember, 2019

Foyer

Marte Eknæs og Michael Amstad – 5/4 CITY

Video Art for Kids

Utstilling

5/4 CITY (2016) er en aminasjonsvideo som viser den hurtige framveksten til en pop-up by som er fundamentert på en ustabil grunn, med en arkitektur av pullerter, søppelkasser, hverdagsobjekter, casinoer, billboards og ikoniske byggverk. Her tilrettelegges det for konsumet til korttidsbesøkende, helgeturister og “startuppers”, i en kontinuerlig sirkel av service, vedlikehold, konstruksjon og destruksjon.

3:15min, loop


Marte Eknæs bor og arbeider i Berlin og Espa. Eknæs arbeider i en bredde av medium og format, fra skulptur, tegning, collage og tekst, til samarbeidsprosjekter som tar form av videoverk og innholdsbaserte miljøer. Hennes separat og duo-utstillinger har blitt vist på blant annet Kunsthall Oslo, Between Bridges i London, Bonner Kunstverein i Bonn, Kunstnerforbundet, What Pipeline i Detroit og på Trondheim Kunstmuseum. Noen av hennes nyeste prosjekter inkluderer Materie, et permanent arbeid på Vollebekk skole på oppdrag av Oslo kommune, og videoarbeidet People Mover (2017, i samarbeid med den sveitsiske animatøren og filmskaperen, Michael Amstad), som har blitt vist på UKS, Grüner Salon/Volksbühne i Berlin og The Kitchen i New York. Sammen med hennes samarbeidspartner, den brasilianske kunstneren Nicolau Verguerio, fullførte hun nettopp prosjektet Open 24 Hours (2016-2018) som del av Munchmuseet i bevegelse, i tillegg til det permanente interiøret Gatekeepers (2018) i São Paulo. Sammen arbeider de også med et pågående kuratorisk prosjekt om arbeidet til den avdøde grafisk designeren, Bea Feitler. Prosjektet har blitt vist på Between Bridges i Berlin, UKS i Oslo (2017) og på Kölnischer Kunstverein i Køln (2019). For øyeblikket arbeider Eknæs med å etablere Forms of Flexibility (FOF), en transdisiplinær plattform som kombinerer kunstnerisk research med andre bidrag i form av tekst, musikk, video og bilder.

MICHAEL AMSTAD is a Swiss filmmaker, video designer and animator based in Berlin. He operates in different constellations in art, music and film. Recent and ongoing collaborations include Wolfgang Tillmans, Powell, Not Waving and Hylas Film. In close collaboration with Marte Eknæs he makes videos and visuals for music and short films. Their film People Mover, 2017 was screened at UKS, Oslo, Volksbühne, Berlin, Kölnischer Kunstverein and The Kitchen, NYC.

10 oktober, 2019 —

8 desember, 2019

In Gallery

Loading...

Tilbake til toppen