EN / NO
×

«Er det en lampe? – Nei, det er et kunstverk!»

Samtidskunst helt enkelt

Lecture

Samtidskunst er laget i vår tid, og reflekterer livene til oss som lever i dag. Likevel føler mange seg utilstrekkelig i møte med samtidskunsten. Foredragsserien til kunsthistoriker Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa avkler og ufarliggjør noen av begrepene i samtidskunsten. 


Et foredrag for folk flest som vil vite mer om samtidskunstens premisser.


«Er det en lampe? – Nei, det er et kunstverk!»

Det hverdagslige og virkelige er sentrale temaer i kunsthistorien. Men kan fabrikkproduserte objekter eller funnet materiale fra en søppelhaug være kunst? Foredraget undersøker det virkelige og uvirkelige i samtidskunsten. Tollvesenet mente at kunstneren Marit Følstads neonverk var en lampe og ikke et kunstverk. De påla henne å betale moms da hun i 2014 fraktet verket fra produsenten i England til Norge. Sånn kan det gå når grensene mellom hverdagsobjektene og kunsten viskes ut.

Nina Sundbeck-Arnäs Kaasa er kunsthistoriker med en master fra Universitetet i Oslo. Siden 2009 har hun jobbet med formidling av samtidskunst og foredrag for institusjoner som Museet for samtidskunst, Kunstnernes Hus og Høstutstillingen, som skribent og kritiker i fag- og dagspressen, samt med leksikonartikler og kuratering.

Inngang 50kr, gratis for medlemmer

This lecture is supported by Norske Kunstforeninger.


March 6, 2016

14:00

Back to Top