EN / NO
×

Panelsamtale: Hva betyr samarbeid og deltagelse i møtet mellom barn og kunst?

Med Jennie Bringaker og Hans Edward Hammonds

Lecture

Velkommen til en panelsamtale mellom kunstnerne Jennie Bringaker og Hans Edward Hammonds.

I en tid der kunstformidling forsøker å bryte ut av tidligere rammer, hva betyr det egentlig å oppmuntre til samarbeid mellom kunstner og barn? Og hvor går grensene for deltagelse, samarbeid og tradisjonell læringsmodell?

Vi inviterer til en kveld der vi går dypere inn i noen av spørsmålene rundt kunstformidling i dag, sammen med to kunstnere som har lang og bred erfaring innen kunstformidling som praksis. Panelsamtalen ledes av assisterende kurator Kristina Ketola Bore, som også er formidlingsansvarlig på Kunsthall Stavanger.


Jennie Bringaker er billedkunstner og scenograf, utdannet ved Academy of Performing Arts og New York University. Hun har røtter i performance og skulptur, og har produsert flere performancer og utstillinger, både på egenhånd og som del av kollektivet Trollkrem. Bringaker arbeider for øyeblikket med flere prosjekter som involverer barn og ungdom på blant annet Biblo Tøyen og Munchmuseet. Hun har nylig presentert sitt arbeid på Norsk Billedhoggerforening, Tenthaus og Kunsthall Oslo. Kommende utstillinger inkluderer Tegnetriennalen 2019 og en utendørsskulptur på Eidsvolls Plass i samarbeid med Norsk Billedhoggerforening.

Hans Edward Hammonds er en Stavangerbasert kunstner og kunstformidler som utforsket ulike former for samarbeid og deltagelse. Han har jobbet sammen med vinden og været, testet ut om voksne og barn kan være helt likeverdige i kunstproduksjon, og prøvd å misjonere kunst i gågatene i Stavanger. Han ble ferdig utdannet i 2010 på The University of Auckland i New Zealand (MFA) og har siden hatt en aktiv rolle i Stavanger sitt kunst- og kulturliv som kunstner, men også som tidligere styremedlem i Studio17, kollektivet K-Lab, som del av det kunstfaglige utvalget på Tou Scene og nylig, som del av Velferden Sokndal Scene for Samtidskunst. De siste par årene har han jobbet med flere deltagerbaserte prosjekter, med spesielt fokus på barn og unge.


Samtalen er del av Kunsthall Stavangers prosjekt Mobilizing Citizenship, et kunst- og formidlingsprosjekt for ungdommer 12-16 år. Mobilizing Citizenship er muliggjort med støtte fra Kulturrådet og Nordisk Kulturpunkt.

November 21, 2019

19:00

Back to Top