EN / NO
×

Åpning: Swinguerra av Bárbara Wagner og Benjamin de Burca

Åpning

Kunsthall Stavanger ønsker velkommen til åpning av utstillingen Swinguerra, et filmverk av Bárbara Wagner og Benjamin de Burca. Åpningen finner sted torsdag 23. september kl. 18.00.

Om utstillingen:
Swinguerra gir oss et dypt og empatisk innblikk i dansekulturen i dagens Brasil, på et tidspunkt hvor landet opplever stor politisk og sosial uro. Verket henter navnet fra swingueira, en populær dansebevegelse i det nordøstlige Brasil, men får her en endring i stavemåten slik at ordet slutter på guerra, som betyr «krig». I verket tar Wagner og de Burca for seg populærkulturelle uttrykk og deres innviklede forhold til kjønn, identitet, konflikt og begjær. De hovedsakelig svarte kroppene på skjermen (hvorav mange er ikke-binære) er på mange måter fokuspunkt for samtidens debatter om synlighet, privilegier og representasjon i Brasil, slik som også er tilfelle i andre land.

Om kunstnerne:
Wagner og de Burca har samarbeidet siden 2011 og har vist verk på utstillinger, biennaler og filmfestivaler verden over. De representerte Brasil på Veneziabiennalen i 2019, og har deltatt på Manifestabiennalen, São Paulo-biennalen, Berlin International Film Festival og Locarno International Film Festival i Sveits.

Kunstnerne vil være til stede på åpningen.


Informasjon om COVID-19:
Kunsthall Stavanger følger alle smittevernstiltak og retningslinjer gitt av norske myndigheter. Dette inkluderer at alle besøkende må registrere seg med fullt navn og kontaktinformasjon ved ankomst. Om du har symptomer ber vi deg om å ikke delta.

23 september, 2021

18:00 - 20:00

Tilbake til toppen