EN / NO
×

Bobby Baker - Diary Drawings

Gjesteutstilling

Arrangement

Schizofrenidagene er stolte av å invitere publikum og fagfolk til en utstilling av et av de mest interessante kunstprosjektene om psykisk helse i nyere tid. I samarbeid med verdens største medisinske samling, The Wellcome Collection fra London, gir vi deg nå sjansen til å se Bobby Bakers Diary Drawings i sin helhet i Kunsthall Stavanger i ukene rundt Schizofrenidagene.

Bobby Baker er utdannet kunstner fra Central St Martins School of Art, og har en lang og mangfoldig karriere bak seg. Parallelt med et aktivt internasjonalt kunstervirke, strevde hun i det private med psykiske lidelser. Hun fikk i 1996 diagnosen «borderline personlighetsforstyrrelse,» og startet en daglig dokumentasjon av sin kamp med egen smerte og det systemet som skulle hjelpe henne. Denne daglige dokumentasjonen tok formen av 700 akvareller, fulle av liv, følelser, mørke og vidd. Sammen med datteren(og psykologen) Dora Whittuck valgte hun 158 av disse til samlingen «Diary Drawings; Mental Illness and Me,» som vises i sin helhet i Kunsthallen i Stavanger i November.

Bobby vil delta på åpningen kl 19:00 onsdag 4. november 2015, samt holde plenumsforedrag under konferansen tidligere på dagen. Hun holder også miniseminar med datter Dora Whittuck onsdag 4 november.

Bilde: Bobby Baker, Diary Drawings: Mental Illness and Me, 1997-2008
Diary Drawing 12 Helpful DBT
Watercolour paper, pencil, watercolour
© Bobby Baker 2009
Photograph © Andrew Whittuck

4 november, 2015

19:00

Tilbake til toppen