EN / NO
×

Boklansering: Rock Portraits av Frode Felipe Schjelderup

Arrangement

Velkommen til lansering av Frode Felipe Schjelderups bok "Rock Portraits".

Lanseringen finner sted på Kunsthall Stavanger torsdag 23. juni kl. 17.

Kunstner vil være tilstede og det vil være mulig å få bøker signert. Alle som forhåndsbestiller eller kjøper boken på åpningen får med en plakat.

Schjelderup (f. 1982 i Colombia, bor og arbeider i Stavanger) finner ofte inspirasjon i populærkultur, fra skrekkfilmer til black metal-musikk — og dagsaktuelle politiske spørsmål. Spørsmål rundt og utforsking av egen identitet står sentral i arbeidene hans, spesielt dualiteten knyttet til å både være innenfor og på siden av samfunnet. Dette la grunnlaget for tittelen på hans separatutstilling ved Kunsthall Stavanger i 2016: "The Outinside Art". Kunstneren jobber ofte med prosjekter over mange år, for eksempel ved å arbeide i skissebøker med et overordnet tema, men hvor hver side også kan sees for seg selv. Slik begynte også "Rock Portraits", hvor kunstneren malte motivene på sider i en skissebok over en periode på flere år. Noen av maleriene har blitt vist tidligere som del av andre prosjekter, men dette er første gang det er mulig å oppleve verket i sin helhet fra start til slutt, slik kunstneren har tenkt det. Boken består av en rekke portretter, landskap og dyremotiv - med korte tekster fra kunstneren som tar leseren med gjennom boken.

Schjelderup er utdannet ved Kunstskolen i Stavanger, og har tidligere blant annet stilt ut ved Kunsthall Stavanger, Gallery New Jerseyy i Basel, Sør-Troms Museum og Sæter Jørgensen Contemporary. Sommeren 2022 er han del av åpningsutstillingen "Jeg kaller det kunst" ved Nasjonalmuseet i Oslo, og viser "Notes for a Journey" som del av Stavanger kommunes prosjekt "I sjøkanten".

"Rock Portraits" er gitt ut av Sæter Jørgensen Contemporary med Erik Sæter Jørgensen som redaktør. Design av Studio Bergini.

Boken er støttet av Stavanger kommune.

23 juni, 2022

17:00 - 19:00

Tilbake til toppen