EN / NO
×

Toxic Waste Face Performance

Sharp Shadow

performance

Som del av formidlingsprosjektet Mobilizing Citizenship, presenterer Kunsthall Stavanger en helt ny performance av den amerikanske kunstnergruppen Toxic Waste Face.

Verket Sharp Shadow, stiller spørsmål til våre visuelle omgivelser og utfordrer konvensjonelle standarder for skjønnhet. Performancen baserer seg på utforskningen av «mirror realities« og måten vår persepsjon kan bli reflektert, bøyd og forvrengt. Toxic Waste Faces nye verk destabiliserer ideen om at «det du ser er det du får». Konseptet av speiling opptrer både gjennom fysisk objekt, og symbolsk grense mellom verdener (den virkelige og simulacra).

I en kombinasjon av tradisjonell queer performance troper (lip syncing) med interaktive videoelementer, skaper kunstnerne et visuelt slående verk med et underliggende konseptuell tema.

Performancen varer omtrent 12-16 minutter.


Mobilizing Citizenship er muliggjort med støtte fra Kulturrådet og Nordisk kulturkontakt.


Toxic Waste Face er en trio bestående av multidisiplinære kunstnere som utforsker menneskehetens tilstand i dagenes samfunn gjennom bruk av fantasifull performance og videokunst, vanligvis ikledd ekstravagante kostymekreasjoner og avant-garde sminke. I en praksis som hører hjemme både i queer nattklubbliv og i kunstverden, iscenesetter Toxic Waste Face opplevelser som er like underholdende som de er tankevekkende. Ofte tar de i bruk humor og camp-estetikk, og deres tegneserieaktige estetikk transporterer publikum til et herlig, bisart parallelt univers. Kollektivet har lang erfaring fra performancescener i San Franciscos Bay Area og et flertall kunstmesser i USA. Deres siste arbeid ble nylig vist under Art Basel Miami Beach.

17 oktober, 2019

19:00 - 20:00

Tilbake til toppen