EN / NO
×

31 januar, 2019 — 17 mars, 2019

Gallery One

Chris Marker, Cat Listening to Music

Video Art for Kids

Utstilling

Denne første videoen i Bestiaire-trilogien viser Marker's elskede katt, Guillaume-en-Egypt, i dens "mest anerkjente" filmrolle ". Marker har uttalt: "Som alle katter var han glad i Ravel, men han hadde en spesiell forkjærlighet for Mompou. Denne dagen (en vakker solrik dag, husker jeg) satte jeg første volum av den komplette Mompou av Mompou i CD-spilleren for å glede ham ..."

Franskmannen Chris Marker var en av verdens mest anerkjente og eksperimentelle filmskapere. Markers klassiske fiksjonsfilm og best kjente film La Jetée, ble produsert i 1962; hans første dokumentarfilm ble produsert et tiår før. Hans dokumentariske arbeid inkluderer profiler av kunstnerne Matta og Christo, og filmregissørene Tarkovsky og Kurosawa. Markers filmverk gjør bevisst bruk av en begrenset visuell palett, ved å adoptere teknikker fra stumfilmens tid, som fading, undertekster og montasjeeffekter.

Chris Marker (Christian François Bouche-Villeneuve) ble født i 1921 i Neuilly sur Seine, Frankrike, og døde i Paris i 2012. Han kjempet for den franske motstandsbevegelsen under andre verdenskrig og som fallskjermsoldat i United States Air Force. På 1950-tallet skrev Marker for l'Esprit og Cahiers du cinéma og var Alain Resnais’ assistent. Marker hadde en retrospektiv utstilling på The Museum of Modern Art, New York, og var inkludert i utstillingen Passage de l'image ved Centre Georges Pompidou, Paris og i Documenta X, Kassel, Tyskland. I 2018 hadde han en screening på Cannes Film Festival, vant den internasjonale kritikerprisen, og hadde en stor retrospektiv utstilling i Paris.

Takk til Les Films Du Jeudi og EAI.

RELATERT: Les et essay om Chris Marker og katter her.

31 januar, 2019 —

17 mars, 2019

In Gallery

Loading...

Tilbake til toppen