EN / NO
×

28 april, 2016 — 10 juli, 2016

Gallery Four & Gallery Five

Frode Felipe Schjelderup

The Outinside Art

Utstilling

Kunsthall Stavanger har gleden av å presentere The Outinside Art, en separatutstilling med den Stavanger-baserte kunstneren Frode Felipe Schjelderup. Ut fra et lidenskapelig forhold til grafiske romaner, tegneserier, film, metal-musikk og billedkunst blander Schjelderup alle disse formene i sin kunstneriske produksjon.

Utstillingen ved Kunsthall Stavanger inneholder verk fra hele produksjonen til Schjelderup. Tittelen spiller på den utbredte termen "Outsider Art", som først og fremst har blitt brukt for å beskrive kunst som er produsert utenfor den offisielle kulturens grenser, gjerne av folk uten kunstutdannelse som er innlagt på institusjon. Som en aktiv kunstner med både autisme og kunstutdannelse favner Schjelderup om to verdener, og gjennom arbeidet sitt presenterer han et unikt, ufiltrert perspektiv på nevrotypiske normer. Samlet utgjør Schjelderups skissebøker, tegninger og malerier en hel verden; fantastiske, men også slående presise fremstillinger av livet slik han forstår det.

I denne utstillingen kombineres narrative sekvenser med tegninger som er utført med penn og blekk, med portretter i skarpe farger. Temaene som tas opp, er menneskeskapt vold, nasjonalitet og tilhørighet, maktdynamikk, intime menneskelige relasjoner, subkulturer, kjærlighet og erotikk, alltid fritt for enhver forstillelse. Arbeidene domineres av enkelte motiver og symboler – øyne, slanger, ulver, hender, musikk og tekst – og henspiller på dypere betydningslag under det direkte billedspråket. Som Schjelderup skriver på baksiden av en av sine mange skissebøker: "Øyne kan si deg mer enn du vet." Arbeidene veksler mellom å være inntagende og urovekkende, men de er alltid særegne og rå og inviterer oss til å se nærmere på verden gjennom kunstnernes øyne.  

The Outinside Art følges av en bok med silketrykk og en serie med trykk i begrenset opplag, som er laget i samarbeid med Kjetil Brandsdal.  

--

Frode Felipe Schjelderup (f. 1982 i Colombia) er kunstner og bor og arbeider i Stavanger. Han har hatt flere separat- og gruppeutstillinger, blant annet Metallium Fleshammer, Gallery New Jerseyy, Basel, Sveits, 2010; Sommerutstilling, Galleri Sting, Stavanger, 2012; The Line is a Lonely Hunter, Gallery New Jerseyy, Basel, Sveits, 2008; og Raw Art / Outsider Art, Gallery North, Harstad, 2014. Schjelderup har også utgitt grafiske romaner og tegneserier, blant annet 
Metallium Fleshammer (DMG, Stavanger, juni 2011) i samarbeid med Kjetil Brandsdal; Bare Snabel, flere utgaver (redigert av Helge Olav Øksendal m.fl.) 2011/2012; og En ny tid (Klokkeboka) (HOO) 2012, som ble tildelt Stavangerprisen for årets beste bok av Natt&Dag.

Utstillingen og utgivelsen ville ikke ha vært mulig uten støtte fra Kulturrådet, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.

28 april, 2016 —

10 juli, 2016

In Galleries

Loading...

Tilbake til toppen