EN / NO
×

10 september, 2020 — 8 november, 2020

Gallery One

Me, Myself and I

Jonathan Baldock

Utstilling

På Kunsthall Stavanger presenterer Jonathan Baldock helt nye verk i en utstilling som undersøker misforholdet mellom hvordan vi presenterer oss selv og hvem vi faktisk er. I utstillingen Me, Myself and I viser Baldock blant annet en serie store, håndsydde tekstilverk. I tillegg inkludere utstillingen marionetter bestående av avstøpninger av kunstnerens egen kropp: hender, føtter, ansikt, ører og tunge.

På en og samme tid fremstår de som campy, komiske, emosjonelle og rampete. Selv om de er avstøpninger av kunstneren, personifiserer de ikke bare de forskjellige versjonene av Baldock, de opptrer også i en forlengelse av trådene som holder og styrer dem. I en tid der mange opplever å miste kontrollen, virker marionettene derimot å bryte seg fri fra trådene, ta styringen, og i forlengelsen spørre hva det egentlig betyr å være fri til å være seg.


Jonathan Baldock (f. 1980, Kent, UK) jobber på tvers av flere format, inkludert skulptur, installasjon og performance. Han har en BA fra Winchester School of Art i maleri (2000-2003), etterfulgt av en master fra Royal College of Art, London i maleri (2003-2005).

Baldocks arbeid gjennomsyres av humor og vidd, så vel som uhyggelig, makabre kvaliteter som henviser til hans langvarige interesse i myter, folklore og narrativ assosiert med praksiser til mennesker som tradisjonelt har stått på utsiden av samfunnet. Med arbeid som ofte tar en biografisk vending, adresserer Baldock trauma, stress, sensualitet, moralitet og spiritualitet i forhold til kroppen og rommet den innehar.

Våren 2019 hadde Baldock en separatutstilling på Camden Arts Centre, London, som siden reiste til Tramway, Glasgow i August 2019, og åpner på Bluecoat, Liverpool i mars 2020.

Andre nevneverdige solo- og duoutstillinger inkluderer De La Warr Pavilion, Bexhill (2017), The Grundy Art Gallery, Blackpool (2017), Southwark Park Galleries, London (2017), PEER, London (2016), Chapter Gallery, Cardiff (2016), og Wysing Arts Centre, Cambridge (2013).

Baldock er representert av Stephen Friedman Gallery, London.

Utstillingen er støttet av Stephen Friedman Gallery, London.

10 september, 2020 —

8 november, 2020

In Gallery

Loading...

Tilbake til toppen