EN / NO
×

15 oktober, 2020 — 22 november, 2020

Marte Eknæs – Air Conditions

Kunsthall 2025

Utstilling

Kunsthall Stavanger skal presentere en stedspesifikk utstilling av Marte Eknæs i forbindelse med det nye og flerårige utstillingsprosjektet Kunsthall 2025.

Gjennom Kunsthall 2025-prosjektet, inviteres ulike kunstnere til å produsere nye verk som tar for seg Kunsthall Stavangers bygning og dens 100-årsjubileum i 2025. I årene som leder opp til jubileet, vil bygningen gå gjennom en rekke renoveringer, og kunstnerne inviteres også til å skape arbeid som reagerer på dette.

Som første kunster invitert til utstillingsprosjektet, har Eknæs gått i dialog med historien og bygget til Kunsthall Stavanger. Utstillingen følger et prosjekt av Eknæs vist høsten 2019 på Kunsthall Stavanger, der Eknæs presenterte skulpturen Air Body i trappegangen til bygget.I Air Conditions jobber Eknæs med bygningen som system, og utstillingen blir nok en komponent i byggets sirkulasjon. Tittelen har flere referanser: Luft som materiale, samt skulpturen som en ustabil enhet som kan ta forskjellige former, avhengig av kontekst. Utstillingen består av skulpturer og videoverk, som både tar del i og griper inn i utstillingsrommet. Hverdagslige objekter, elementer og stoffer som vi omgir oss med blir i Eknæs' utstilling metoder for å åpne opp koblinger mellom det systematiserte og individuelle prosesser.


MARTE EKNÆS bor og jobber i Berlin og på Hamar. Praksisen hennes er i stor grad kontekstbasert, og hun jobber gjerne tverrfaglig og sammen med andre. Hun har stilt ut på bl.a. Trondheim Kunstmuseum, Kunsthall Oslo, Kunstnerforbundet (Oslo), Kunstnernes Hus (Oslo), Bonner Kunstverein, Between Bridges (London) og What Pipeline (Detroit). Nyere prosjekter omfatter bl.a. Materie, et permanent arbeid på Vollebekk skole som ble bestilt av Kulturetaten i Oslo kommune (2017), og videoverket People Mover (2017, sammen med den sveitsiske animatøren og filmskaperen Michael Amstad), som er blitt vist på UKS (Oslo), Grüner Salon / Volksbühne (Berlin) og The Kitchen (New York). Høsten 2019 lanserte hun via Kunsthall Stavangers nettside det nettbaserte og transdisiplinære prosjektet Forms of Flexibility (FOF), som hun stadig utvider med andres og egne bidrag relatert til begrepet fleksibilitet. Eknæs har også et samarbeid med den brasilianske kunstneren Nicolau Vergueiro. Sammen deltok de i Munchmuseet i Bevegelse med Open 24 Hours (2016-18), og deres kuratorprosjekt om den avdøde grafiske designeren Bea Feitler har frem til nå blitt vist på Between Bridges (Berlin, 2017), UKS (Oslo, 2017) og Kölnischer Kunstverein (2019).


Les et intervju med Marte Eknæs av Kirsty Bell her.

15 oktober, 2020 —

22 november, 2020

Loading...

Tilbake til toppen