EN / NO
×

23 november, 2020 — 21 februar, 2021

Digitale prosjekter

Under koronapandemien

Prosjekt

I 2020 har vi invitert våre publikummere til å oppleve kunst hjemme gjennom Kunsthall Stavangers digitale kanaler. Se vår TV-kanal produsert av ungdom, bestillingsverk, og vårt digitale arkiv av videoer og prosjekter.


7x7_Brand_PR_72_9.jpg#asset:6118

7x7 STAVANGER

Hva har Taiwans digitalminister og pandemibekjemper, en teoretisk fysiker, en bioingeniør og WeTransfer-gründeren til felles med kunstnerne Ane Graff og Yngve Holen? De har laget grenseløs kunst om dagsaktuelle temaer!

Visjonære teknologer, ledende kunstnere, dagsaktuelle temaer har vært i fokus siden oppstarten i 2010 for Seven on Seven – en årlig konferanse på New Museum of Contemporary Art i New York. Syv ledende kunstnere settes sammen i par med syv visjonære teknologer, som så blir bedt om å skape noe nytt sammen: en ide, et kunstverk, en prototyp, en provokasjon – hva enn de kan forestille seg.

Seven on Seven Stavanger hadde verdenspremiere 5. oktober med Kunsthall Stavanger som konseptets internasjonale samarbeidspartner. Gjennom uken 5. - 11. oktober fikk publikum følge syv teknologer og syv kunstnere som sammen hadde laget "noe helt nytt". Det var Seven on Sevens første digitale utgave.

Nå kan du se alle videoene her.


Lauren-S.png#asset:5958

FROM KS TO YOU

Gjennom pandemiutbruddet har vi invitert inn kunstere til å skape nytt innhold til vår Instagram. Gjennom emneknaggen #fromKStoyou kan du se bidrag fra blant annet Laurel Schwulst, Synnøve Sizou G. Wetten, Nicole Killian, Clara Balaguer and Czar Kristoff, Hanne Lippard, Lina Viste Grønli, Rhys Coren, Tiril Hasselknippe og Jader.

Vi har også vist vidoer laget av kunstnere på vår nettside. Disse inkluderer:

Ely Kim, Boombox, 2009

Verket ble til mens kunstner og regissør Ely Kim tok sin MFA ved Yale University. I verket responderer Ely på en oppgave der en skulle utføre én ting i 100 dager. Han valgte å danse, noe han elsker å gjøre, men var livredd for å dokumentere på video. Hver dag, på et hverdagslig sted, aktiverte Ely rommet med kroppen sin, og som følge av det skapte han et sted og et rom for seg selv. Les mer her.

Lex Brown, How to Find Belief in Life Again, 2020

Verket er et 36 minutters audioessay bestående av verktøy som lytteren kan bruke til å skape en følelse av tro i en usikker tid. Selv om essayet er ikke-religiøst og kompatibelt med ethvert trossystem, er det spesifikt skrevet for de som «ikke tror på noen ting», og som vil bygge opp en hverdagslig følelse av spiritualitet ved å fokusere på makten og mønstrene i naturen. Verket er et bestillingsverk til prosjektet #fromKStoyou. Les mer her.

Margaret Tait, Happy Bees, 1954

Tait, som har beskrevet arbeidene sine som filmpoesi, gir et av sine ofte bruke temaer en sentral rolle i Happy Bees: naturen og dens transformative evne. Filmen kan ses som en poetisk tolkning av øyliv, barndom, bevaring, endring og minner. I filmen ser vi blant annet Taits nevøer. I en voice-over hører vi Tait si: «The children are not far away, the children live here». Les mer her.

Stine Janvin, Beautiful People, 2020

Verket er et utdrag fra performancen SOLD (a dog and pony show). For Kunsthall Stavanger har Stine Janvin laget en visuell presentasjon av en komposisjon for fem stemmer, alle fremført av Janvin. Les mer her.

FROM KS TO YOU: Bannerprosjekt

Mens de fleste prosjektene foregår på digitale plattformer, inkluderer prosjektet også bannere som ble installert på utsiden av kunsthallens bygning, ved et av Stavangers trafikk-knutepunkt. Bannerne, laget i samarbeid med internasjonale kunstnere, er ment å bringe kunsten til publikum på en trygg og engasjerende måte og er synlig for hundrevis, om ikke tusenvis av tilskuere som daglig passerer bygningen. Alle verk er bestillingsverk. Bannerprosjektet inkluderer:

Molly Rose Dyson, Moons' Echo, 2020

Verket viser et psykedelisk puslespill som visualiserer samklangen mellom naturens, det kosmiske og den menneskelige sfæren. Selv sier Dyson om arbeidet: «Når alt ble stengt på grunn av koronaviruset, observerte jeg at våren startet sitt utspring, samtidig som menneskene trakk seg inn i hjemmene sine. I parker, hager og skoger blomstret plantene og blomstene, og dyrene kom ut av dvalen, mens vi gikk inn i våre egne dvaler. Samtidig vokste og avtok månen i sin vanlige syklus.» Les mer her.

Lauren Martin, Our Planet Deserves the World, 2020

Martin sier følgende om banneret: "Vi står overfor et kritisk øyeblikk på planeten vår hvor vi har muligheten til å kollektivt manifestere en positiv fremtid. Vi skylder planeten vår en takknemlighetsgjeld, og vi skylder hverandre medfølelse, kjærlighet og en mulighet til å lege unødig lidelse." Les mer her.

Garb, Break Bread, 2020

Verket er designet av kollektivet Garb, med støtte fra skriftstøperi og designstudio Dinamo. Ressurslisten er laget av Black History Month Norway. Garb sier banneret representerer en oppmuntring til å «bryte brød» – til å komme sammen rundt et bord for å dele mat og samtale. Videre forteller Garb: «I respons til de enorme protestene som følger mordet på George Floyd har vår sosiale media-feed blitt omformet til et aktivt sted der live-strømmer, informasjon om organisering, samt kunnskapsutveksling, har drevet fram viktige samtaler på tvers av nye plattformer. Les mer her.

Delali Ayivor, been thinking lately/of Fela, 2020

I starten av sommeren brukte Ayivor mesteparten av tiden sin på å lansere en offentlig ansvarlighetskampanje om institusjonell rasisme i kunsten, plattformen Equitable Futures Collective. For Ayivor var det et krasjkurs i samfunnsorganisering, radikal empati, og en mulighet til å lære, vokse og reflektere. Les mer her.

Laura Aldridge, NO MATH METHDO, 2020

I verket bruker Aldridge bannerformatet som en måte å presentere fysiske og taktile opplevelser. Banneret er kjent som en måte å formidle tekst og informasjon, men i dette verket laget Aldridge rom for at det visuelle og lyd kan kommunisere på andre måter. Hun sammenligner det med hvordan en løs tråd eller et hår på noens hode kan trigge en sensorisk respons – en respons som kan veie like mye som det skrevne ord. Les mer her.


Sommerskole_Dag1_097.jpg#asset:6064

KLIKK HER-TV

Sommerskolen Klikk her-TV var et ekstraordinært prosjekt denne sommeren. Kunsthall Stavanger samlet 40 barn og unge, 10 kunstnere og 5 formidlere som sammen skapte TV-kanalen Klikk her-TV gjennom en uke. TV-kanalen ble sendt på Kunsthall Stavangers hjemmeside gjennom uken 6.-10. juli. Du kan se alle sendingene på sommerskolens hjemmeside her!

4.jpg#asset:6158

ONLINE VIDEOKUNST FOR BARN

Dykk ned i vårt online videorom for barn. Her kan du se videoverk av David Shrigley, Yusuke Mashiba, Yui Kugimiya, Robert Crumb, Rhys Coren, Ingela Ihrman, Trine Lise Nedreaas, Constance Tenvik, Andrea Zittel og Lars Hedelin. Alle videoer er spesielt valgt ut med tanke på vårt yngre kunstpublikum.

Du finner de her.

Breuning_1.jpg#asset:2641

ONLINE PROSJEKT 2013-2017

Kunsthall Stavanger har jobbet med kunstnere i online prosjekt siden 2013. You Du kan se noen av prosjektene og lese om de her:

Tara Sinn, Remoji (2013)

Frances Stark, Cat Videos 1999-2002 (2013)

Micaela Durand, 30 going on 13 (2013)

Olaf Breuning, Early Videos (2015)

Michael Bell-Smith, 2x3-mp-2017-michaelbellsmith-full (2018)

KS-kids@2x.jpg#asset:6160

FARGELEGG KUNSTHALLEN!

For barn i alle aldre: Fargelegg kunsthallen og still ut resultatet på hjemmeside vår. Sett i gang her!

23 november, 2020 —

21 februar, 2021

Loading...

Tilbake til toppen