EN / NO
×

20 juni, 2020 — 16 juli, 2020

Lauren Martin, Our Planet Deserves the World

#fromKStoyou

Prosjekt

Designer og illustratør Lauren Martin skal vise et bestillingsverk i form av et banner på bygget til Kunsthall Stavanger.

Verket er del av Kunsthall Stavangers prosjekt #fromKStoyou, hvor vi inviterer kunstnere til å skape kunst som kan inspirere og spre solidaritet under korona-pandemien. Verkene presenteres på digitale flater, blant annet på kunsthallens nettside og Instagram-konto, og har fått fysisk format i form av et banner på kunsthallens bygning. Der de digitale formatene har nådd et bredt publikum i Norge og verden, vil banneret kunne observeres av alle som passerer kunsthallen langs Madlaveien, som er en av hovedfartsårene inn til Stavanger sentrum.

Martin sier følgende om banneret:

"Vi står overfor et kritisk øyeblikk på planeten vår hvor vi har muligheten til å kollektivt manifestere en positiv fremtid. Vi skylder planeten vår en takknemlighetsgjeld, og vi skylder hverandre medfølelse, kjærlighet og en mulighet til å lege unødig lidelse."

Med et hovedfokus på digitale uttrykk, finner illustratør og designer Lauren Martin humor og inspirasjon i naturen og det hverdagslige. I hennes verden har blomster ansikt, frukt har ben og hvert livløse objekt har en personlighet.

Født og oppvokst i New York City, ble hennes barndoms interesse i realisme videreført i studier av klassisk portrettering ved National Academy of Design på Manhattan. Etter flere år der hun hovedsakelig malte figurativ oljemalerier, ble hun interessert i tekstildesign og gikk videre til å ta en BFA i Textile/Surface design ved New York’s Fashion Institute of Technology (FIT). Mens hun var ved FIT ble Lauren med i indiepopbandet Frankie Cosmos og brukte sin nyvunnede kunnskap til å silketrykke t-skjorter for bandet. Å lage grafiske arbeider for t-skjortene førte henne ned en ny vei med illustrasjon og design som har informert arbeidet hennes i stor grad. Sammen med bandet har Lauren reist rundt i verden på turné og fått inspirerende snapshots av lokale designsamfunn fra Dublin til Seoul.

Arbeidet hennes har blitt vist i publikasjoner som LA Times og Saveur Magazine. Hun har også jobbet med kunder i New Yorks kulturfelt, inkludert nabolagsrestauranter og kinoer. Mer av arbeidet hennes kan ses på www.laurenmartinnyc.com og på Instagram @laurenmartin_studio.

20 juni, 2020 —

16 juli, 2020

Loading...

Tilbake til toppen