EN / NO
×

1 juli, 2014 — 10 august, 2014

Gallery One, Gallery Five, Gallery Two, Gallery Three & Gallery Four

Landscape

Nicolas Party

Utstilling

Åpning torsdag 1. juli kl. 18.00–20.00.

Kunsthall Stavanger har gleden av å presentere Landscape, en altomfattende installasjon av den sveitsiske kunstneren Nicolas Party.

I denne utstillingen har Party kombinert stedspesifikke installasjoner med malerier og tegninger inspirert av Stavanger-kunstneren Lars Hertervig (1830–1902). Elementene er satt sammen til et nytt landskap som fyller kunsthallens fem visningsrom. Hertervig er en av Norges mest anerkjente romantiske malere. Frem til 1990, da de ble donert til Stavanger kunstmuseum, tilhørte den største samlingen av verkene hans Stavanger Kunstforening (nå Kunsthall Stavanger). Året 2014 markerer 100-årsjubileet for gjenoppdagelsen av Hertervig, som var ukjent den største delen av sin egen levetid. Landscape er en hyllest til Hertervig og Stavanger Kunstforenings historie.

Med referanser til både den tradisjonelle kunsthistorien og graffitikultur har Party arbeidet rett på veggene til kunsthallen med kull og maling. Resultatet er en installasjon som omslutter betrakteren, og hvor bygningen integreres fullstendig i utstillingen. Landscape er både et kunstverk og en scene der hendelser kan utspille seg. Utstillingen har historiske referanser og inviterer publikum til å se på kunsthallen som et sted for sosial samhandling og deltagelse. På åpningen vil det serveres en meny komponert av Party i samarbeid med en lokal kokk, anrettet på håndmalte tallerkener designet av kunstneren. I løpet av juli vil det finne sted en rekke arrangementer i utstillingen, blant annet en konsert, filmvisning og en workshop for barn.

Party henter inspirasjon fra hverdagssituasjoner, mat, stilleben og landskapsmalerier, som han tilfører en lett, fargerik estetikk som tar arbeidets omfattende kunsthistoriske arv videre. Med utgangspunkt i maleri tar ideene hans ofte form av flyktige installasjoner, skulpturer og hendelser. Installasjonene er på én og samme tid ubekymrede og dypt medrivende og oppleves ofte som tredimensjonale malerier som venter på å aktiveres av publikum.

Nicolas Party (f. 1980, Sveits) bor og arbeider for tiden i Brüssel. Blant separatutstillingene hans kan nevnes Still Lives and Big Naked Women (Gregor Staiger, Zürich, 2012), Still Life, Stones, and Elephants (Swiss Institute, New York, 2012), Dinner for 24 Elephants (The Modern Institute, Glasgow, 2011) og Elephants at the Woodmill (The Woodmill, London, 2011).

Utstillingen Landscape er gjennomført takket være generøs støtte fra Norske Kunstforeninger og RMB Malerservice.

Installasjonsfoto: Christopher Jonassen. Foto fra åpningen: Simon Serigstad. Rettigheter: Kunsthall Stavanger.

(Oversatt av Nina Schjønsby, www.tekstbyraet.no)

1 juli, 2014 —

10 august, 2014

In Galleries

Loading...

Tilbake til toppen