EN / NO
×

26 mai, 2016 — 10 juli, 2016

Gallery Two & Gallery Three

Sascha Braunig

Torsion

Utstilling

Kunsthall Stavanger har gleden av å presentere Torsion, den kanadiske kunstneren Sascha Braunigs første institusjonelle separatutstilling. Braunigs illusjonistiske og intense malerier og skulpturer unndrar seg enkle kategorier. Gjennom en kombinasjon av det sterkt realistiske og det forlokkende drømmeaktige visker de ut grensene mellom det figurative og det abstrakte.

Braunigs arbeider har blitt beskrevet som underfundige, polerte og mystiske. De har en tydelig haptisk kvalitet, som av og til er skarp og metallisk, andre ganger kroppslig og muskulær. Figurene har ofte menneskelignende former og lokker betrakteren til å tre nærmere. Likevel lar de ikke blikket få falle til ro, men får det til å flakke mellom bakgrunn, forgrunn og ramme. Motivene truer ofte med å overskride lerretets grenser og er av og til festet til det med makt. Man får inntrykk av at motivet er stiftet fast, strukket eller kanskje også flådd og spent opp på lerretet. Braunig oppviser en utrolig overbevisende og fantasieggende trompe-l'oeil.

Under tittelen «Torsion» presenterer utstillingen ved Kunsthall Stavanger et utvalg av kunstnerens nyere malerier og skulpturer, som vises for første gang i Norge. Kunstverk som La Maitresse og Scrim viser et armatur festet til en bakgrunn, mens i andre malerier som Warm Leatherette, Herm og Waist Jenny vokser formene mot betrakteren, eller de presses ut fra bakgrunnen. I tillegg til maleriene inneholder utstillingen også de to bronseskulpturene Cuirasse og Chur, som kobler malerienes kroppslige estetikk med tredimensjonale former i det virkelige rommet. I alle arbeidene til Braunig inviteres publikum til å stille spørsmål om hvor grensen går mellom subjekt og objekt, fantasi og virkelighet.

Sascha Braunig (født 1983 i Qualium Beach, Canada) bor og arbeider i Portland, Maine. Hun har en bachelorgrad fra Copper Union i New York og en mastergrad fra Yale University. Ved siden av nylige separatutstillinger ved Foxy Productions i New York har Braunig deltatt på New Museum-triennalen og gruppeutstillinger ved Anton Kern Gallery (New York), Office Baroque (Brussel), Regina Rex (Brooklyn), White Cube (London) og Museum of Contemporary Art (Cleveland, Ohio).

Denne utstillingen er støttet av Kulturrådet, Stavanger kommune og Rogaland fylkeskommune.


oversatt av tekstbyraet.no

26 mai, 2016 —

10 juli, 2016

In Galleries

Loading...

Tilbake til toppen