EN / NO
×

11 november, 2021 — 9 januar, 2022

Kommer i november: 7 x 7 (Utstilling)

- i samarbeid med Rhizome

Utstilling

I desember 2021 vil Kunsthall Stavanger og Rhizome presentere en utstilling som samler verk og prosjekter fra 7 x 7 Stavanger, som fant sted digitalt i 2020.

7 x 7 ble grunnlagt av Rhizome i 2010. 7 x 7 kobler syv kunstnere med syv teknologer og utfordrer dem til å lage noe nytt. I perioden 5.-11. oktober 2020 presenterte Rhizome og Kunsthall Stavanger den første Norge-baserte utgaven av prosjektet, 7 x 7 Stavanger. Resultatet ble syv 40-minutters episoder som du kan se her: https://7x7.no/nb/

7 × 7 (Seven on Seven) kobler syv ledende kunstnere med syv visjonære teknologer og utfordrer dem til å lage noe nytt - et kunstverk, en prototype, hva enn de kan forestille seg. Resultatet blir vanligvis presentert på en årlig konferanse på The New Museum of Contemporary Art i New York. Stavanger er den tredje satellittbyen, etter London i 2013 og Beijing i 2018.

I 2019 begynte Rhizome og Kunsthall Stavanger å diskutere hvordan de kunne få 7 x 7 til Stavanger. Utgangspunktet var kunsthallens mangeårige interesse for skjæringspunktet mellom samtidskunst og digital kultur, og Stavanger og Norges roller som knutepunkter for teknologiske oppstartsbedrifter i regionen. Prosjektet var opprinnelig planlagt som en konferanse i Stavanger, noe som ble umuliggjort av den globale COVID-19-pandemien. Partnerne bearbeidet derfor 7 × 7 til en digital, global og tverrfaglig plattform hvor dagsaktuelle temaer har blitt utforsket på tvers av landegrensene.

Deltakere i 7 x 7 2020 inkluderte:

Filmskaper og kunstner Shu Lea Cheang og Kate Adamala, biokjemiker

Kunstner Yngve Holen og Audrey Tang, Taiwans digitale minister med ansvar for sosial innovasjon

Kunstner Joan Heemskerk (JODI) og Andre Melo, Quantum Engineer

Kunstner Ane Graff og Tal Danino, biolog

Kunstnere og musikere Mendi + Keith Obadike og Kelly Benoit Bird, forsker

Kunstner Neil Beloufa og Damian Bradfield, kreativ sjef og medstifter av WeTransfer & WePresent.

Kunstner Christopher Kulendran Thomas og Jesse Walden, grunnlegger og partner i Variant Fund.

Arrangører

7 × 7 Stavanger er organisert av Rhizomes Michael Connor, Aria Dean og Zachary Kaplan, og Kunsthall Stavangers Hanne Mugaas og Jessica Morris.

Nettsiden og 7 × 7-logoen er designet av Laura Coombs. 7x7.no er utviklet av Rhizomes Mark Beasley.

Videoproduksjonen ble ledet av Lauryn Siegel. Live-arrangementene ble produsert av New Museums Derek Wright.

7 × 7 ble grunnlagt i 2010 av Lauren Cornell med Fred Benenson, John Borthwick og Peter Rojas.

Partner

Smartbyen Stavanger er prosjektets offisielle partner

Støtte

7 x 7 er støttet av Kulturrådet, Rogaland fylkeskommune, Fritt Ord, Nordisk Kulturfond, Deutsche Bank og Deutsche Bank Americas Foundation, og det norske generalkonsulatet i New York.

Om Rhizome

Rhizome fremmer det som kalles “born-digital” kunst og kultur, gjennom kunstnerfokuserte prosjekter som innhenter, utstiller og bevarer kunst laget ved hjelp av digitale verktøy. Organisasjonen har vært nettbasert siden 1996 og er tilknyttet det ikoniske New Museum of Contemporary Art i New York. | www.rhizome.org.

11 november, 2021 —

9 januar, 2022

Loading...

Tilbake til toppen