EN / NO
×

15 oktober, 2020 — 22 november, 2020

Foyer

Yaeji, Waking Up Down

Video Art for Kids

Barn

Musikkvideoen til artisten Yaejis Waking Up Down (2020), regissert av Annie Xing Zhao, forteller en historie om den koreansk-amerikanske dansemusikkartisten og hunden hennes – en søt liten voffs kalt Woofa – idet de våkner opp i den virkelige verden etter å ha slappet av i et praktfullt naturlandskap. Mens de reiser rundt omkring i verden, møter de folk som har mestret oppgaver som å «drikke nok vann», «våkne opp» og «lytte». Sangteksten er enkel, men innholdet synes å være en metafor for noe mye større.

Les et intervju med regissøren Annie Xing Zhao her.

Les om de ulike figurene i videoen i et intervju med Yaeji her.

Med sin sjarmerende og tospråklige blanding av hiphop, house og pop fikk den koreansk-amerikanske produsenten, låtskriveren og DJ-en Yaeji over natten både en ivrig tilhengerskare og bred kritisk anerkjennelse etter at hun slapp sine to første EP‑er i 2017. Hun ble fort et fast innslag på musikkfestivaler og klubber verden over, og etter samarbeid med Charli XCX og Robyn løftet hun musikken sin opp på et høyere nivå med mixtapen What We Drew fra 2020.

Annie Xing Zhao er en tegnefilmskaper, regissør og illustratør som også jobber med bevegelig grafikk. Hun har bl.a. samarbeidet med Netflix, Vox, Vice, Audi, XL Recordings, Topic, Interscope og Adult Swim. Hun ble uteksaminert fra Rhode Island School of Design i 2014. Hun bor i Brooklyn, New York.

15 oktober, 2020 —

22 november, 2020

In Gallery

Loading...

Tilbake til toppen