EN / NO
×
Color in the Kunsthall

Informasjon

Påmelding til vårens Kunstklubb for barn er nå åpen!

Velkommen alle barn i 1.–8. klasse!

FRIST FOR PÅMELDING: 20. JANUAR

Kunstklubben er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktivtet, og tar sikte på å introdusere barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. I Kunstklubben utforskes ulike praksiser innenfor samtidskunstfeltet. Vi har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være, og sammen med deltagerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy en kan ta med seg videre i sitt eget liv. Barna får møte og jobbe med kunstnere i fire verksted, en søndag i måneden. I tillegg får de oppleve alle utstillingene våre sammen med dyktige formidlere. Semesteret rundes av med at vi lager utstilling, som vi så åpner for familie og venner.

Temaet for vårens Kunstklubb er hvordan vi uttrykker oss i samfunnet. Sammen skal vi se på hvordan vi får og deler informasjon. Inspirert av vårens utstilling spør vi hvordan vi kan skape nye uttrykk ved å sette sammen kjente former. Og ikke minst - hvordan dette hjelper oss å se ting fra nye perspektiver.

Vi gleder oss til et semester med mange spennende kunstnere! Mer info om vårens Kunstklubb og om påmelding finner du her.

Les Mer

Informasjon

Kunsthall Stavanger i samarbeid med MUNCH om workshop for ungdommer

Photo: Kilian Munch, Munchmuseet.

Denne høsten har Kunsthall Stavanger samarbeidet med MUNCH i Oslo om en workshop basert i vårt ungdomsprosjekt Mobilizing Citizenship! Workshopen fant sted forrige uke, og ble ledet av kunstnerkollektivet WALK OF SHAME.


OM MOBILIZING CITIZENSHIP:

Mobilizing Citizenship er et kunst- og formidlingsprosjekt rettet mot ungdom i alderen 12-16 år. Ungdommene får gjennom fire helgeworkshoper over ett semester arbeide med kjente kunstnere og designere fra hele verden, og bli introdusert til kunstneriske strategier og metoder. Et av hovedformålene er at ungdommen skal bygge opp eierskap til egne omgivelser, og se seg selv som autonome agenter som har mulighet og anledning til å delta i offentlig ordskifte.

OM WALK OF SHAME:

Kunstnerkollektivet som består av WALK OF SHAME (WOS) har base i Bergen, Norge. Kollektivet utforsker forholdet mellom sosiale rom, og performative handlinger. De interesserer seg for hva som skjer i møtet mellom den som skaper kunst, og dem som opplever kunsten. Kan man møte publikum på nye måter, ved hjelp av visuelle landskaper og interaktive møter? Disse spørsmålene har kollektivet ønsket å undersøke. På en periode over fem år har de arbeidet med å møte publikum på nye måter, på helt nye steder.


Neste år starter Mobilizing Citizenship opp igjen på Kunsthall Stavanger. Kurator for vårsemesteret er Lee Heinemann. Mer informasjon kommer!

Les Mer

Tilbake til toppen