EN / NO
×

Aktuelt

Vi ønsker ungdom velkommen til en spennende og innholdsrik sommerskole på Kunsthall Stavanger!

Fra sommerskole 2020. Foto: Helle Navratil.

Vi er glade for å nok en gang kunne ønske ungdommer velkommen til å ta del i vårt internasjonale formidlingsprogram Mobilizing Citizenship (MC).

Etter en pause grunnet pandemien er vi klar for å ta fatt på en spennende uke. Fra 27.juni til 1. juli får en gruppe ungdom jobbe med de internasjonale kunstnerne Lex Brown, Delali Ayivor og Ingela Ihrman, samt kurator Lee Heinemann.

Dette er en mulighet for ungdommer å jobbe tett med kunstnere og utfordre seg selv på en trygg og morsom måte.


HVA SKAL VI GJØRE?

MC er et omfattende formidlingsprosjekt av internasjonal karakter hvor verdenskjente kunstnere og designere blir invitert inn til å jobbe med en liten gruppe ungdommer på en god og gjennomarbeidet måte, lokalt på Kunsthall Stavanger.

Det overordnede fokuset i MC er å undersøke hvordan unge mennesker kan bruke verktøy og metoder fra samtidskunsten til å uttrykke seg og bli hørt i dagens samfunn.

Gjennom denne uken skal vi jobbe med temaet DRAMA.

I samarbeid med kunstnerne omfavner vi DRAMA som det teatralske og mye mer. Kunstnerne som tar del i prosjektet bruker kostymer, karakterer og koreografi for å lage sitt arbeid og kommer til å dele dramatiske teknikker fra virket sitt med gruppen. Deltagerne får selv bruke disse verktøyene til å artikulere sine egne interesser og perspektiver.


HVEM KAN DELTA?

Til sammen har vi plass til 24 ungdommer mellom 12-16 år.

En trenger ingen tidligere erfaring eller interesse for samtidskunst. Det eneste deltagerne trenger å komme inn med er et ønske om å være med på en uke litt utenom det vanlige.

Vi starter hver dag kl 10:00 og jobber sammen fram til kl 15:00.

Lunsj er inkludert og detagelse er helt gratis.

Påmelding er bindende, og betyr at en må delta hver dag gjennom hele uken.


HVEM SKAL VI JOBBE MED?

Kulturarbeider Lee Heinemann (USA) er kurator for sommeruken. Han kommer inn med verdifull erfaring når det gjelder arbeid med ungdom i kunstfeltet, i tillegg til å tenke rundt hvordan man sammen kan ta i bruk kunstfeltets egne verktøy.

Delali Ayivor (USA/Ghana) er poet og kunstner med bakgrunn i antropologi. Delali er opptatt av kulturell hukommelse og skriver tekster som tjener svarte kvinner.

Lex Brown (USA) er kunstner, musiker og skribent. Hun jobber på tvers av kunstformer, og bruker ofte poesi og science-fiction som utgangspunkt. Lex har blant annet jobbet med operetta som kunstuttrykk.

Ingela Irhman (Sverige) er kunstner og jobber med skulptur, performance, video og tekst. Ingela jobber ofte med folk fra vitenskap, teater og dans.

I tillegg har vi med oss ungdomsarbeidere og en dyktig formidler.


HVORDAN MELDER EN SEG PÅ?

Følg denne lenken for å melde deg på. https://forms.gle/d1GXEXjyMZVZ8WC6A

Merk at påmelding ikke er bekreftet før du mottar en epost fra oss. Venteliste vil aktiveres når påmeldingen er full.


HVA MER KAN VÆRE FINT Å VITE?

Mobilizing Citizenship er et praksisbasert forskningsprosjekt opprinnelig startet i 2018. Vi på Kunsthall Stavanger skal de neste tre årene jobbe med kunstnere, institusjoner og kulturaktører fra hele verden for å finne ut hvordan vi kan lage gode og betydningsfulle møter mellom ungdommer og samtidskunsten.

Lee Heinemann er invitert inn for å kuratere dette semesteret og er ansvarlig for å invitere kunstnerne vi jobber med. Han har også laget konseptet for sommeruken vår.

Hovedkurator for prosjektet er Kurator for utstillinger og formidling ved Kunsthall Stavanger, Kristina Ketola Bore.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet. Sommerskolen er støttet av Kulturrådet og Stavanger kommunes Barnas sommer.


FOR SPØRSMÅL

Ta kontakt med prosjektleder Marisa Molin på marisa@kunsthallstavanger.no

Les Mer

Informasjon

12 april, 2022

Generalforsamling 2022

Generalforsamling 2022

Vi ønsker våre medlemmer hjertelig velkommen til årets generalforsamling, som vil finne sted på Kunsthall Stavanger 28. april 2022 kl. 18.00.

Alle som vil delta må melde seg på innen 25. april kl. 16.00. Du melder deg på ved å maile oss på info@kunsthallstavanger.no. Klikk på lenkene for å laste ned følgende:

Vel møtt!

Mvh, Styret i Stavanger Kunstforening (Kunsthall Stavanger)

Les Mer

Informasjon

1 april, 2022

Åpningstider i påsken

Åpningstider i påsken

Exterior Peggy Ahwesh. Foto: Erik Sæter Jørgensen

Utstillingen Vision Machines er åpen på følgende dager i påsken:

Lørdag 9. april: 11.00-16.00.

Søndag 10. april (Palmesøndag): 11.00-16.00.

Mandag 11. april: Stengt.

Tirsdag 12. april: Stengt.

Onsdag 13. april: 11.00-16.00.

Torsdag 14. april-søndag 17. april: Stengt.

Les Mer

Informasjon

Påmelding til vårens Kunstklubb for barn er nå åpen!

Velkommen alle barn i 1.–8. klasse!

FRIST FOR PÅMELDING: 20. JANUAR

Kunstklubben er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktivtet, og tar sikte på å introdusere barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. I Kunstklubben utforskes ulike praksiser innenfor samtidskunstfeltet. Vi har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være, og sammen med deltagerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy en kan ta med seg videre i sitt eget liv. Barna får møte og jobbe med kunstnere i fire verksted, en søndag i måneden. I tillegg får de oppleve alle utstillingene våre sammen med dyktige formidlere. Semesteret rundes av med at vi lager utstilling, som vi så åpner for familie og venner.

Temaet for vårens Kunstklubb er hvordan vi uttrykker oss i samfunnet. Sammen skal vi se på hvordan vi får og deler informasjon. Inspirert av vårens utstilling spør vi hvordan vi kan skape nye uttrykk ved å sette sammen kjente former. Og ikke minst - hvordan dette hjelper oss å se ting fra nye perspektiver.

Vi gleder oss til et semester med mange spennende kunstnere! Mer info om vårens Kunstklubb og om påmelding finner du her.

Les Mer

Tilbake til toppen