EN / NO
×

21 januar, 2019

Kristina Ketola Bore tiltrer som assisterende kurator

Kristina Ketola Bore tiltrer som assisterende kurator

By Hanne Mugaas

|

Aktuelt

Kristina Ketola Bore er skribent, kurator og redaktør fra Stavanger, for tiden basert i Oslo. Hun har en MA i Design Writing Criticism fra University of the Arts London og er medgrunnlegger av The Ventriloquist Summerschool, samt fagredaktør i kunsttidsskriftet Periskop. I arbeidet sitt er hun opptatt av å utforske samfunnsstrukturer, deltagelse og interseksjonalitet i og utenfor kunstfeltet, noe som også har resultert i kunstprosjekter for og med ungdom og voksne.

Kristina har forelest internasjonalt på kultur- og utdanningsinstitusjoner, blant annet Trondheim Kunsthall, Pioneer Works, Estonian Academy of Arts, Kunsthøgskolen i Oslo, Beckmans College of Design og Aalto University. I rollen som redaktør og skribent har hun publisert bøker, artikler og essays om temaer som høyere kunstutdanning, stemme og ansvar i kunstnerisk praksis, sosial engasjert kunstpraksis og formidling.

Det siste året har Kristina også vært engasjert som gjestekurator ved Kunsthall Stavanger for prosjektet Mobilizing Citizenship, der ungdom utforsker nye måter å bruke stemmer i offentlig rom sammen med profesjonelle designere og kunstnere.

https://kristinaketola.work

Image: Fra en workshop med Kristina Ketola Bore på The Ventriloquist Summer School, 2016. Foto: Katie Pelikan.

Tilbake til toppen