EN / NO
×

16 august, 2018

Kunsthall Live Høstprogram 2018

Kunsthall Live Høstprogram 2018

By Hanne Mugaas

|

Informasjon

I høst presenterer vi et solid og variert program med god spennvidde fra pop til eksperimentelle uttrykk. På kunsthallen gir vi publikum i Stavanger mulighet til å oppleve norske og internasjonale kvalitetsartister i en ny setting og unik atmosfære.

I tillegg til Bob Hund og Lee Ranaldo, kommer finske Jakko Eino Kalevi med prosjektet Man Duo, den norske duoen Smerz, samt den danske duoen Gents. I tillegg til konsertprogrammet arrangerer vi Classic Album Sundays en søndag hver måned, og vårt årlige kunstdisko for barn.

KONSERTER

Man-Duo-email.jpg#asset:5131

31. august kl. 20.00: MAN DUO (FI) / SUPPORT: SOLÅ (STVGR)

Man Duo består av Jakko Eino Kalevi og Sami Toroi fra Jyvaskyla, Finland. I 2012 gav de ut albumet Totuuden Rakastajat / Amateurs De Vérité som Jakko Eino Kalevi & Long Sam. I tiden etter har de gitt ut forskjellig musikk hver for seg, men kom sammen igjen i 2016 som Man Duo og slapp den strålende platen Orbit. Musikken er en god blanding av drømmende vokal og strengt programmerte Kraftwerk-inspirerte synther med sporadiske gitarsoloer.

Solå er prosjektet til Sol Sunnanå Eriksen, en ny spennede stemme fra Stavanger.

https://solinarecords.com/man-duo/

https://soundcloud.com/sol_bare_sol

https://kunsthallstavanger.no/nb/events/man-duo-fin-solå

Lee-Ranaldo-email.jpg#asset:5132

9. september kl. 18.00: LEE RANALDO (US) (i samarbeid med Folken)

En hel kveld med Lee Ranaldo fra Sonic Youth! Først Classic Album Sundays med en samtale mellom Lee Ranaldo og Guttorm Andreasen, og avspilling av Sonic Youths Daydream Nation. Etterpå blir det akustisk konsert med Ranaldo. Ranaldo er best kjent som gitarist i Sonic Youth, men han er også anerkjent som billedkunstner og forfatter. Begynner du å grave vil du finne mye gull hos ham! Ranaldo er helt enkelt en stor personlighet i det siste halve århundrets vestlige kunstliv og populærkultur. Hans siste album, Electric Trim, kom ut i 2017.

http://www.leeranaldo.com/

https://kunsthallstavanger.no/en/events/lee-ranaldo-songs-stories

Bob-Hund-email.jpg#asset:5133

21. september kl. 20.00: BOB HUND (SE) / SUPPORT: FØKKEFJORD (NO) (i samarbeid med Kapittel)

Det blir klassisk fest på lokalet og en unik konsertopplevelse i Kunsthall Stavanger når legendariske Bob hund inntar Kapittel. Sveriges beste liveband har holdt sammen i over 25 år, og i år feirer de jubileet med sommerturné, utstillinger og annen moro. Bandet gjester Kapittel i flere dager; det blir scenesamtale, åpne øvinger, verdens kanskje aller lengste minigolfbane og høydepunktet: Denne konserten. Føkkefjord blir også med på festen; politisk lokalrock av beste merke.

https://www.bobhund.se/

https://kunsthallstavanger.no/en/events/bob-hund-føkkefjord

https://www.xn--slvberget-l8a.no/Kapittel

SMERZ-email.jpg#asset:5134

3. november kl. 20.00: SMERZ

Med deres kritikerroste EP Have Fun (2018) har duoen Smerz (Henriette Motzfeldt og Catharina Stoltenberg) for alvor funnet formen. Signert til plateselskapet XL sammen med artister som Radiohead, Adele og M.I.A. er det knyttet store forventninger til Oslo-duoen som for tiden bor i København. Musikalsk beveger de seg i et dekonstruert pop/RNB-landskap krydret med støy og elektroniske elementer.

https://soundcloud.com/smerzno

https://kunsthallstavanger.no/en/events/smerz


25. november kl. 13.00: KUNSTDISKO FOR BARN

Tradisjonen tro arrangerer vi også i år kunstdisko for barn i alle aldre. Med DJ, diskolys og servering av snop og popkorn. Velkommen!

https://kunsthallstavanger.no/nb/events/kunst-disko-for-barn

Gents-3-email.png#asset:5135

1. desember kl. 20.00: GENTS (DK)

Gents er København-duoen Theis Vesterløkke og Niels Juhl. I Berlin 2013 fant de begge en felles lidenskap for 80-talls synther og trommemaskiner. Det resulterte i mange jammer, hvor de utviklet sitt nydelige melankolske lydbilde med Niels' myke crooneraktige vokal, levert med patos og glimt i øyet. Med sin debut-EP, Embrace the Future (2015) og senere debutalbumet About Time (2017), har de etablert seg både på den nasjonale scenen i Danmark og internasjonalt.

https://www.facebook.com/musicforgents/

https://kunsthallstavanger.no/en/events/gents


CLASSIC ALBUM SUNDAYS

CAS er verdens største lytteklubb, der man kommer sammen og hører på en utvalgt klassiker og gir den sin fulle, fortjente oppmerksomhet. Kunsthall Stavanger arrangerer CAS hver måned, i samarbeid med CAS i London. Datoer og album finner du her nedenfor. Hvert arrangement begynner kl. 14.00.

26/8 SIGUR ROS : ÁGÆTIS BYRJUN

9/9 SONIC YOUTH : DAYDREAM NATION. PRESENTASJON MED LEE RANALDO (NB! KL. 18.00)

28/10 BLONDIE : PARALLEL LINES

25/11 BEATLES : THE WHITE ALBUM

9/12 MARVIN GAYE : WHAT’S GOING ON

Les mer om Classic Album Sundays-konseptet her: http://classicalbumsundays.com/

Tilbake til toppen