EN / NO
×

10 mai, 2022

Vi ønsker ungdom velkommen til en spennende og innholdsrik sommerskole på Kunsthall Stavanger!

  • Fra sommerskole 2020. Foto: Helle Navratil.

  • Fra workshop med Lee Heinemann.

  • Fra workshop med Walk of Shame.

  • Fra sommerskole 2020. Foto: Helle Navratil

/

Aktuelt

Vi er glade for å nok en gang kunne ønske ungdommer velkommen til å ta del i vårt internasjonale formidlingsprogram Mobilizing Citizenship (MC).

Etter en pause grunnet pandemien er vi klar for å ta fatt på en spennende uke. Fra 27.juni til 1. juli får en gruppe ungdom jobbe med de internasjonale kunstnerne Lex Brown, Delali Ayivor og Ingela Ihrman, samt kurator Lee Heinemann.

Dette er en mulighet for ungdommer å jobbe tett med kunstnere og utfordre seg selv på en trygg og morsom måte.


HVA SKAL VI GJØRE?

MC er et omfattende formidlingsprosjekt av internasjonal karakter hvor verdenskjente kunstnere og designere blir invitert inn til å jobbe med en liten gruppe ungdommer på en god og gjennomarbeidet måte, lokalt på Kunsthall Stavanger.

Det overordnede fokuset i MC er å undersøke hvordan unge mennesker kan bruke verktøy og metoder fra samtidskunsten til å uttrykke seg og bli hørt i dagens samfunn.

Gjennom denne uken skal vi jobbe med temaet DRAMA.

I samarbeid med kunstnerne omfavner vi DRAMA som det teatralske og mye mer. Kunstnerne som tar del i prosjektet bruker kostymer, karakterer og koreografi for å lage sitt arbeid og kommer til å dele dramatiske teknikker fra virket sitt med gruppen. Deltagerne får selv bruke disse verktøyene til å artikulere sine egne interesser og perspektiver.


HVEM KAN DELTA?

Til sammen har vi plass til 24 ungdommer mellom 12-16 år.

En trenger ingen tidligere erfaring eller interesse for samtidskunst. Det eneste deltagerne trenger å komme inn med er et ønske om å være med på en uke litt utenom det vanlige.

Vi starter hver dag kl 10:00 og jobber sammen fram til kl 15:00.

Lunsj er inkludert og detagelse er helt gratis.

Påmelding er bindende, og betyr at en må delta hver dag gjennom hele uken.


HVEM SKAL VI JOBBE MED?

Kulturarbeider Lee Heinemann (USA) er kurator for sommeruken. Han kommer inn med verdifull erfaring når det gjelder arbeid med ungdom i kunstfeltet, i tillegg til å tenke rundt hvordan man sammen kan ta i bruk kunstfeltets egne verktøy.

Delali Ayivor (USA/Ghana) er poet og kunstner med bakgrunn i antropologi. Delali er opptatt av kulturell hukommelse og skriver tekster som tjener svarte kvinner.

Lex Brown (USA) er kunstner, musiker og skribent. Hun jobber på tvers av kunstformer, og bruker ofte poesi og science-fiction som utgangspunkt. Lex har blant annet jobbet med operetta som kunstuttrykk.

Ingela Irhman (Sverige) er kunstner og jobber med skulptur, performance, video og tekst. Ingela jobber ofte med folk fra vitenskap, teater og dans.

I tillegg har vi med oss ungdomsarbeidere og en dyktig formidler.


HVORDAN MELDER EN SEG PÅ?

Følg denne lenken for å melde deg på. https://forms.gle/d1GXEXjyMZVZ8WC6A

Merk at påmelding ikke er bekreftet før du mottar en epost fra oss. Venteliste vil aktiveres når påmeldingen er full.


HVA MER KAN VÆRE FINT Å VITE?

Mobilizing Citizenship er et praksisbasert forskningsprosjekt opprinnelig startet i 2018. Vi på Kunsthall Stavanger skal de neste tre årene jobbe med kunstnere, institusjoner og kulturaktører fra hele verden for å finne ut hvordan vi kan lage gode og betydningsfulle møter mellom ungdommer og samtidskunsten.

Lee Heinemann er invitert inn for å kuratere dette semesteret og er ansvarlig for å invitere kunstnerne vi jobber med. Han har også laget konseptet for sommeruken vår.

Hovedkurator for prosjektet er Kurator for utstillinger og formidling ved Kunsthall Stavanger, Kristina Ketola Bore.

Prosjektet er støttet av Kulturrådet. Sommerskolen er støttet av Kulturrådet og Stavanger kommunes Barnas sommer.


FOR SPØRSMÅL

Ta kontakt med prosjektleder Marisa Molin på marisa@kunsthallstavanger.no

Tilbake til toppen