Kunsthall Stavanger har denne høsten ønsket skoleklasser velkommen til skoleverksted med fokus på omsorg, samfunnsstruktur og digital kultur.

Resultatet fra verkstedet er nå tilgjengelig på Kunsthall Stavangers nettsider, slik at elever fra hele regionen sammen kan få kommunisere hva de mener er viktig i et samfunn. Under finner du avatarene og historiene om Stavalandia som klassene har skrevet, samt en mer utfyllende forklaring om verkstedet. Hovedsakelig har læreren blitt kledd ut og noen elever.

I verkstedet har elevene blitt introdusert for det fiktive stedet Stavalandia, satt i året 2222, der menneskene på mystisk vis har forsvunnet. Verkstedet har tatt utgangspunkt i metoder hentet fra «gaming», samt det kunstneriske verktøet «reimagining». Oppdraget til klassen har også vært å bidra til å gjenoppbygge dette imaginære samfunnet, og i forlengelsen av det har klassene skapt en avatar som vil hjelpe samfunnet til å igjen blomstre.

I løpet av verkstedet har elevene også drøftet hva som skal til for å lage gode møteplasser og samfunn.

Skoleklasser fra hele regionen i alder 5.klasse–3 vdg. har deltatt.

Formidlere: Veslemøy Flotve, Oleksandra Kyrianova, Camilla Løken, Marianne Stenerud, Ingvild Maria Thingnes.

Bjergsted VGS 3MDG
Eiganes skole 5A
Eiganes 5b
Eiganes6A
Eiganesskole6b
Eiganes skole 6C
Eiganes skole 7A
1910 Godalen VGS2
0310 Godalen Vederga VG2
Godalen VGS2 2SRLA+B
Kristianslyst
Madlamark 5A
Madlamark skole 5B
0410 Tjensvoll 6a
0410 Tjensvoll 6 B
Tjensvoll skole 6C
Tjensvollskole7a
Tjensvoll7B
Vaulen skole 6A
Vaulen 6B
Vaulen skole 6C
Vaulenskole6D
Vågen Vgs 3DRA
Vågen Vgs 3DRA

Vågen VGS 3DRA

Forrige
Bjergsted VGS 3MDG

Bjergsted VGS 3MDG

Eiganes skole 5A

Eiganes skole 5A

Eiganes 5b

Eiganes skole 5B

Eiganes6A

Eiganes skole 6A

Eiganesskole6b

Eiganes skole 6B

Eiganes skole 6C

Eiganes skole 6C

Eiganes skole 7A

Eiganes skole 7A

1910 Godalen VGS2
0310 Godalen Vederga VG2

Goddalen VGS2, SRLA+B.

Godalen VGS2 2SRLA+B

Godalen VGS2 2SRLA+B

Kristianslyst

Kristianslyst skole 8D

Madlamark 5A

Madlamark skole 5A

Madlamark skole 5B

Madlamark skole 5B

0410 Tjensvoll 6a

Tjensvoll skole 6A

0410 Tjensvoll 6 B

Tjensvoll skole 6B

Tjensvoll skole 6C

Tjensvoll skole 6C

Tjensvollskole7a

Tjensvoll skole 7A

Tjensvoll7B

Tjensvoll skole 7B

Vaulen skole 6A

Vaulen skole 6A

Vaulen 6B

Vaulen skole 6B

Vaulen skole 6C

Vaulen skole 6C.

Vaulenskole6D

Vaulen skole 6D

Neste
Lukk
Context

SKOLEVERKSTED - STAVALANDIA

Kunsthall Stavanger har denne høsten ønsket skoleklasser velkommen til skoleverksted med fokus på omsorg, samfunnsstruktur og digital kultur.

Skoleklasser fra hele regionen i alder 5.klasse–3 vdg. har deltatt.

I verkstedet har elevene blitt introdusert for det fiktive stedet Stavalandia, satt i året 2222, der menneskene på mystisk vis har forsvunnet. Verkstedet har tatt utgangspunkt i metoder hentet fra «gaming». Oppdraget til klassen har også vært å bidra til å gjenoppbygge dette imaginære samfunnet, og i forlengelsen av det har klassene skapt en avatar som vil hjelpe samfunnet til å igjen blomstre.

I løpet av verkstedet har elevene også drøftet hva som skal til for å lage gode møteplasser og samfunn. 

Resultatet fra verkstedet er nå tilgjengelig på Kunsthall Stavangers nettsider, slik at elever fra hele regionen sammen kan få kommunisere hva de mener er viktig i et samfunn.

DETTE ER HISTORIEN TIL STAVALANDIA

Det er året 2222 i verdenen Stavalandia, ting ser veldig annerledes ut. Menneskene er borte! Og ingen vet hvor de har blitt av. Men en legende forteller om et samfunn der menneskene begynte krangle, ekskludere hverandre, og de en etter en forsvant, ingen vet til hvor eller hvordan.

Men alt håp er ikke ute. I året 2022 bygget skoleklasser i det parallelle universet, Stavanger, avatarer med hovedoppgave om å redde Stavalandia! De er sendt til framtiden og har nå ankommet med et mission: Å igjen forene Stavalandia til ett land, der menneskene kan returnere og ved hjelp av gode møteplasser bygge opp et samfunn med plass til alle.

For å klare dette, må alle avatarer samarbeide, ha mange forskjellige egenskaper og redskap, med det overordna målet om å igjen gjeninnstille omsorg, vennskap og samhold med rom for alle de forskjellige type beboerne i Stavalandia.

Ditt mission - skulle du velge å akseptere det - er å sammen med andre avatarer fra året 2022 sendt til framtiden, løse mysteriet om hva som skjedde i Stavalandia og lage et godt samfunn. Kun gjennom samarbeid og vennskap med andre avatarer vil en klare å finne tilbake til hvordan Stavalandia en gang var, slik at en på nytt kan bygge opp et samfunn. Da vil igjen menneskene returnere til Stavalandia. Så hva skal til for at menneskene vender tilbake? Hva må en by og et samfunn ha for at folk skal trives?


Skoleverkstedene har gått fra 12. september–16. desember

Programmet har vært gratis å delta på.

For spørsmål, kontakt oss på formidling@kunsthallstavanger.noEt julemirakel i teknohelvete

En gang for lenge lenge siden levde det mennesker i Stavalandia! Menneskene var late, egoistiske og ble derfor svært opphengt i å utvikle teknologi. Det gikk for langt…

En kjent forsker ved navn Hugo Chippert kom opp med oppfinnelsen SuPRchip1300, en chip man fester i nakken som ga menneskene all kunnskap det er. Selv om dette var svært ny og lite testet teknolig, ble det en hit! Bivikningene var ikke som kunne forutse… I løpet av få uker hadde hele Stavalandias befolkning blitt chippet. For hvem ville ikke ha all kunnskap?

Plutselig blir det kaos i byen! Alle barn under 5 år eksprolerer på grunn av den overvelmende kunnskapen de plutselig fikk. Ungdommer går i dvale modus. Voksne begynner å glitche, med ukontrollerte bevegelser som etterhvert ble fatale. Og de pensjonerte dør under mystiske omstendigheter.

Stavalandia var i ruiner, men alt håp er ikke ute! En modig skapning ved navn Sven min nissevenn er på saken. Hen har kraften til å reise i tid, og hjertet til å hjelpe menneskene.

Vil Nissevennen vår klare å reise i tid, stoppe Herr Chippert, og redde Stavalandia før selveste julaften?

Asset63a03bb75644d5 55032108

AVATARNAVN 

Sven min nissevenn

MOTTO 

Ingen vits i å jul ha, om ikke alle rund meg er glad

EGENSKAPER OG KREFTER 

Glad, optimistisk, god til å lytte, reise i tid

LIKER 

Melk og kjeks

LIKER IKKE 

Gluten og laktose (klarer ikke å gjøre folk glad), være alene

REDSKAP/VERKTØY/DYR 

Stav

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON 

Reise i tid stav

For lenge, lenge siden så var det en jente som het Nema. Hun hadde et motto hun alltid brukte: Jeg er der alltid når du trenger meg. Byen hun bodde i som het stavalandia, var en veldig overskyet by med masse fjell rundt byen, byen var fullt med Gulle hus, takene var laget med reint sølv og bilene kunne fly over bakken. Nema likte best farfar sine hjemmelagde gulle bananer. En dag så lagde pappa kjøttboller men hun spydde når hun så de fordi hun ikke liker det. Faren så veldig irritert ut, «HVORFOR SPYR DU MATEN MIN» sa pappa irritert. Jeg liker ikke kjøttboller pipte Nema. Etter maten gikk Nema ut for og henge med de «kule» vennene, men da hun gikk ut var ALLE menneskene på gaten borte vekk. Hun gikk inn igjen men da var pappa også borte, da hun gikk ut igjen for og lete etter pappa. Men da hun så opp så så hun et menneske som ble sugd av fjellvulkanen. Da teleportere hun seg til fjellvulkanen og hoppet hun inn i den mørke vulkanen. Men den var så dyp at hun traff bakken så fort at hun besvimte. Men etter noen timer våkner hun i en laberynt som hun ser hun må igjennom for og redde hele stavalandia. Hun flyr opp for og se hva solm ep på andre siden av labrynten, men hun prøver og fly over men det var en usynlig vegg over laberynten, bak denne veggen var hele Stavalandia fanget.

Nema prøvde å skytte veggen med pilen som går gjennom alt, men det gikk ikke. Da prøvde hun å knuse den med raketstovlene og det FUNKET så da beit papegøyen låsen til fangerende og da var alle fri.

Asset639890c22ee9a4 82728642

MOTTO

Jeg er der når du trenger meg

EGENSKAPER OG KREFTER

Tøff, teleporteringskrefter-pappegøye hjelper med å teleportere

LIKER 

Gulle Banan

LIKER IKKE 

Kjøttboller

REDSKAP/VERKTØY/DYR 

Pil og bue, rakettstøvler, papegøye

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Pilen skitter gjennom alt

Det er en by som heter Stavalandia. Det er en by full av glede, men da solen gikk ned så begynte det det å komme veldig stor storm. Og alle som bodde i byen begynte å bli veldig redde. De visste ikke hva som skjedde. Plutselig var det en person som sto der. Det var Material girl. Material girl hater barn så spiser hun alle barna. Når Material girl begynte å gå nærmere kom stormen nærmere og nærmere. Folk hadde allerede begynt og blåse vekk til det var et menneske igjen. Material girl begynte å bli sliten så hun hadde ikke noe valg, hun måtte bare spise barnet.

Asset6399d2d4c77e51 94254393

AVATARNAVN

Material Girl

MOTTO

Hvis hun ikke spiser barn blir hun sliten

EGENSKAPER OG KREFTER

Kan spole tiden bakover

LIKER

Skjegget sitt

LIKER IKKE

Barn

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Banandyret Bob

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Sporer opp barn

Når Nura Bergum kom til Stavalandia hadde hun et oppdrag og det var og finne ut hvordan menneskene forsvant! Etter mye med leting fant hun ut at menneskene ble truffet av en atom bombe! Så kom ailiens og de hadde kidnappa Erna solberg! Så dro de tilbake til planeten pipi und kaki in pipi kakaland! Så dro Nura Bergum for og finne Erna solberg. Men… Nura Bergum satt seg ned på en tyggis også satt hun seg fast! Og mammaen til Nure sa at leggetiden var halv 3! Og klokken var 4! Nå var Nura i stor fare! Men det brydde ikke Nura seg om får nå var han i pipi und kaki in pipi kakaland. Og nå måtte Nure redde Erna solberg! Hun fant ut at Erna var nå ailian Konge og var i krig mot Elon musk og hans tesla emperiet sitt! Så gikk Nura bor og sa stopp. ALLE STOPPET! Så sa Nura at han skulle ta med Erna solberg og Elon musk hjem til Stavalandia. Men så så de GIGA padder Fordi noen alias hadde vært igjen og gjort DNAet mye større Han drepte ailiensene med sit mektige våpen!

SLUTT

Ps: får nå!

2411 Eiganes Skole 6a

AVATARNAVN

Nura Bergum

MOTTO

Alt som kommer opp må også komme ned

EGENSKAPER: OG KREFTER 

Usynlighet og Pizzabud

LIKER

Pub Vann og Fotball

LIKER IKKE

Mais og Brus

REDSKAP/VERKTØY/DYR: Hjelm, Papir fly og gris

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON: Venn

Det var en gang en jord. Jorden hadde det bra, men det var mange kriger, totalt 16 kriger skjedde,

På den siste krigen, så skulle Sverige bombe New York, de hadde 2 Bomber 1 til å få bort flyet

Og en atombombe til å bombe New York, atombomben gikk av når de fløy over Antarktika og Antarktika ble bombet, det gjorde sånn at folk måtte slåss for land, USA finnes ikke lengre og russland ble det tusenvis av øyer, bare 93 mennesker overlevde men så en dag, kom Prinsesse Blåbær ut av en portal og skal prøve å redde verden. Klarer hun det?

Asset6399cfdd6a6601 37421762

AVATARNAVN

Prinsesse Blåbær

MOTTO

Hvis det ikke er blått blir det ikke flått.

EGENSKAPER OG KREFTER

Hun kan fly

LIKER

blå

LIKER IKKE

Ting som ikke er blå

REDSKAP/VERKTØY/DYR

MR.kanin og Magiske tøffler

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Mr.kanin fjerner alt det som ikke er blått og tøflene gjør at hun kan fly

Det var en gang en dame som hett Lady Gaga jr. Hun er livredd for edderkopper og akkurat nå løp hun fra en edderkopp, plutselig så snublet hun i en... levende pannekake! Denne pannekaken ble hennes sidekick siden den ikke hadde noen sted å gå. Pannekaken het Pindre. Begge var i en annen dimensjon.. Stavalandia!

Lady Gaga jr hadde ikke møtt på ett eneste levende menneske siden undergangen for alle stavalandia folkene..Men det var grunnen til at hun var SPESIEL!
Han ble ikke tatt av undergangen.
Det lå bare en haug med PANNEKAKER rundt om kring. Så da er det vell ett mirakel at han og pannekaken lever?

Gaga Jr hadde prøvd alt for og komme seg vekk fra stavalandia, Men det var liksom en usynlig borg i veien.
Lady Gaga hadde til og med prøvd og fly over men borgen stoppet henne alikevel. Den var ustrekkelig lang.

Gaga viste at hun og Pannekaken MÅTTE samarbeide for at de skulle komme seg ut.

Asset6399d126be4655 98224776

AVATARNAVN 

Lady Gaga JR

MOTTO
«Ikke vær flau, når man kan vær dau»

EGENSKAPER OG KREFTER 

Kreativ, fly, usynlig

LIKER
Leoparder og knaske farger

LIKER IKKE 

Edderkopper

REDSKAP/VERKTØY/DYR 

Snakkende pannekake med krefter

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON 

Pannekanen Mindre kan snakke, fly og rulle.

Stavalandia var en by full av glade og fornøyde mennesker, helt til den onde bjørnen Geir Ronny kom tilbake fra fryseren under kjøleskapet. Den onde bjørnen Geir Ronny likte å spise mat som var i fryseren, men siden Geir Ronny hadde spist opp alt, og han var sulten, så gikk han ut av fryseren for å finne andre frysere han kunne stjele mat fra.

Ordføreren i Stavalandia visste at byen hadde et problem. Derfor ringte han til byens store jeger Bjøn Børnsen. Bjøn Børnsen kom sammen med snøballen sin, Bjørn 2. De var klare til å kjempe mot den onde bjørnen.

Bjørnen hadde nettopp kommet ut av et hus like ved der Bjøn og snøballen sto. «NÅ!» ropte Bjøn til Bjørn 2. Bjørn 2 kastet en gledessnøball på bjørnen, så den satte seg ned å begynte å le. Da kunne Bjøn skyte bjørnen med shotgunnen sin, og sammen dro de bjørnen tilbake ned i fryseren. Og da var det ingen trussel i byen mer så menneskene kom tilbake.

Snipp Snapp snute så var fortellingen om Bjøn Børnsen ute.

0510 Eiganes Skole 7 C

AVATARNAVN

Bjøn Børnsen

MOTTO

Jeg er kul.

EGENSKAPER OG KREFTER

Kan fly, og kan lese tanker.

LIKER 

Båter

LIKER IKKE 

Havet

REDSKAP/VERKTØY/DYR 

Pistol snøball som kaster gledebomber

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

For å drepe bjørner.

Nytt virus har blitt utløst når en lege prøvde å finne en kur for herpes. Da legen hadde herpes skulle han bruke kuren på seg selv. Så fikk han viruset selv og smittet alle rundt seg. De oppdaget viruset av at legen skrev brev der han innrømmet at det var han som utbredte viruset. Han endte opp med å ta overdose for han ikke klarte å leve videre med både viruset og med herpes. Plutselig en dag kom det en skapning fra enn annen planet, hun heter prinsesse villhest og kommer fra planeten hestopia. Prinsesse Villhest har utseende til en leopard og har egenskapene til å gjenopplive all natur, løper i 180 hestekrefter og kan snakke med dyr. Hun krasjet langt inn i Stavalandia, hun begynte å løpe med sine 180 hestekrefter rundt hele stavalandia. Hun observerte alle menneskene i stavalandia var døende og prøvde å gjenopplive dem, men endte opp med å trekke til seg all kraften og viruset alle i Stavalandia hadde i seg.

Det var slik alle menneskene døde.

Prinsesse Villhest bestemte seg til å gjøre Stavalandia om til sin egen planet der hun skapte sitt eget folk.

Goddalenvg2

Goddalen VG2 Frisør

AVATARNAVN

Prinsesse Villhest

MOTTO

HiiiiiiHaaaaa

EGENSKAPER OG KREFTER

Løper i 180 hestekrefter

Snakke med dyr

Gjennopplive planter og natur

LIKER

Lange turer

Sukkerbiter

Gress

LIKER IKKE

Slemme mennesker

Global oppvarming

Dyremishandling

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Snakkende pappegøye

Bein som kan gjenopplive planter og dyr

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Fly høyt

Samle informasjon

Snakke

Det var en gang en øde by som het Stavalandia. Alle menneskene var borte og ingen visste hvorfor. En gruppe avatarer fra 2022 var blitt sendt for å få menneskene tilbake, og redde Stavalandia. En av disse avatarene var Princess Bubblegum. Hun var søt som sukkerspinn, men hun hadde også en mørk side. Princess Bubblegum kunne lure enhver fiende med hennes store, uskyldige øyne, men om de kom for nær angret de fort. Hennes side kick, Sparkles, glitrer i solen og er klar til å skyte på enhver slemming. Prinsessen er gruppens «wild card», du vet aldri hvor du har henne og hva hun kommer til å gjøre. Da hun og Sparkles ankom Stavalandia fant de fort ut hvor alle menneskene var. De var fanget i hjemmestedet til Mørkets Mester. Det hemmelige hjemmestedet var en stor grotte oppe i fjellet, der ble alle menneskene torturert med endeløs, skam over alt det gale de hadde gjort. De trengte at noen kunne lyse opp grotta. De trengte Princess Bubblegum!

1810 Godalen VGS

AVATARNAVN

Princess Bubblegum


MOTTO

You can´t comfort the afflicted without afflicting the comfortable.


EGENSKAPER OG KREFTER

 • Skyter tyggegummi på kjeltringer
 • Har bursdag hver dag, så hun får alltid viljen sin
 • Sukkerspinnhår som metter en hver sjel
 • Djevel på den ene skulderen, engel på den andre som styrer valgene hennes
 • Styre ikke valgene selv, så ingen kan bli sure på henne


LIKER

 • Bursdagsgaver
 • Søtsaker
 • Dyr
 • Snille mennesker


LIKER IKKE

 • Slemme mennesker
 • Lakris


REDSKAP/VERKTØY/DYR

 • Sidekick: Sparkles


REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

 • Skyter sparkles på sleminger
 • Er mental støtte
 • Hjelper Princess Bubblegum med å ta vanskelige valg

Stavalandia er under angrep av fienden (Sultanius). Sultanius vet at ved å angripe landsbyen med salatbomber angriper han også Don Doaras svakheter. Stavalandia er under angrep ettersom Sultanius etterlyser hatten og sagen til Don Dara, Hatten og sagen har nemlig «superkrefter». Hatten kan lese tanker og sagen kan skjære gjennom alt. Menneskene er samlet i bunkers rundt omkring. Flere av dem har omkommet, men Don Dara har ankommet Stavalandia for å redde menneskeheten.

Asset63984ae39ebad5 26029029

AVATARNAVN

Don Dara

MOTTO

Redde byen

EGENSKAPER OG KREFTER

Super fast, super strong, hoppeuøyt, double jump, lese tanker

LIKER

Kebab, snus, turer på kvelden alene

LIKER IKKE

Skurker, folk som ikke følger regler

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Lasersag og hatt

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Lasersag: varm og kutten igjennom alt.

Hatt: leser tanker

Svakhet: Salat

Året var 2222 i Stavalandia. I Stavalandia var det ingen tegn på menneske liv helt fram til Mango Mani ble født. Han rullet inn i Stavalandia og så at det va ingen liv og ingen mat. Så han forandret seg selv til en mango og brukte frøet inni seg og plantet mange mango trær. Mango trærne vokste kjempe kjapt. Han dro til Solandia og ga informasjon til folket om at det er mye gratis mango i Stavalandia. Alle dro til Stavalandia og spiste mye mango. Alle elsket Stavalandia og bosatte seg der. De fikk mange arvinger og barn så til slutt ble det en kjempestor og fin by der alle synes at KEBAB ER GODT MEN MANGO ER BEST!

Asset63a047335405d0 33877748

AVATARNAVN
MANGO MANI

MOTTO
KEBAB ER GODT MEN MANGO ER BEDRE

EGENSKAPER OG KREFTER
Mango kasting, kan bli gjort om til en mango, etter å ha spist mye mango kan han spytte ut mango frøene som en minigun.

LIKER
Mango og mangotrær

LIKER IKKE
Ognam som er det motsatte av mango Han liker ikke kebab.

REDSKAP/VERKTØY/DYR
Mango, mangospisende dyr

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON
Kan spises og kastes

Babingo et stort monster

Babingo spiste alle menneskene, kasta alle skjelettene og fløy til et annet univers!

Men hvorfor ville han spise alle menneskene, det var fordi han ville ha hevn. Menneskene Brant mamman hans fordi hun var en slem heks og når det ikke var noen mennesker i stavalandia Ble alt ødelagt og stavalandia ble borte. Stavalandia er i ruiner, Kun møteplassen er igjen. Lira har en stor oppgave foran seg. Hun må bygge opp byen igjen. Lira er ikke alene. Hun får hjelp av Moka, en helt spesiell skapning. Han kan se inn i fremtiden. Uten hjelpen til Moka hadde Lira dødd.

Asset63988bee8ca823 62879337

AVATARNAVN
Lira

EGENSKAPER OG KREFTER

Rask, fly

LIKER

Kjøttboller i hvit saus og klippe av hår til unger

LIKER IKKE

Edderkopper - hater elever/unger

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Moka

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Se inn i fremtiden

Året er 2222 og Kebaline kommer til Stavalandia. Hun er sjokkert når hun ser at det ikke er noen mennesker der, Hun fant et kebab sted som er sprengt men hun ser en toaster. Når hun skulle ta opp toasteren kom det en pølse opp skrek «SPIS MEG». 

«Nei jeg liker ikke pølser» Sa Kebaline Så poppet det opp en kebab og sa «SPIS MEG» Kebabline tok et bit og hun falt nedi testeren. Så hørte hun en buldre lyd og hun og alle meneskenne i byen spratt opp. Kebabline hadde reddet alle menneskene!

Asset63988a5fdf5b54 61862075

AVATARNAVN
Kebabline

MOTTO
Nisse

EGENSKAPER OG KREFTER
Kaster kebab ut av hendene

LIKER
Kebab og pannekaker som er spoky

LIKER IKKE
Pølser

REDSKAP/VERKTØY/DYR
Magisk toaster og magisk stekepanne

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON
Lager den maten du vil ha.

Året er nå 2222 i Stavalandia. Vi er en befolkning fra en fremmed planet. Vi er her fordi planten vår eksploderte av en svær asteroide, men før asteroiden traff planeten vår skjedde det noe uforglemmelig i byen ved navnet Matosa. Det var nemlig en gutt på 2 som falt oppi en gryte. Du lurer sikkert på hvordan det skjedde, og det skal jeg fortelle dere om nå. Det var en gutt ved navnet Kinata bollestad. Bestemoren var en mystisk gammel dame. En dag laget bestemoren en gryte som skulle kurere mot allergier. Men det gjorde alt bare hundre ganger verre, Kinata fikk nemlig flere allergier og de var ganske rare. En av allergiene var diamanter. jeg sa diamanter. Etter noen dager ble Kinata forvandlet til noe som vi kaller en avatar. Han ble supersterk og mektig. Men Kinata ville ikke ha all den makten. Kinata ble ganske trist for det som hadde skjedd, og mistet vennene sine.

0410 Tjensvoll 6a

AVATARNAVN

Kinata Bollestad

MOTTO

«Jeg gir aldri opp!»

EGENSKAPER OG KREFTER

Solen gir han krefter

Blir glad når han ser fugler

LIKER fugler, kalde dager

LIKER IKKE. Diamanter, gluten og pollen. Slanger, katter

Jeg spiste bønnene mine, og så et katt som døde. Da ville jeg spise katten. Jeg så et portal dekket av vann, jeg slapp bønnene mine og gikk gjennom portalen. Det var helt tomt, jeg så meg rundt. Det var MASSE katter her. Da fant jeg et skatte kiste med dinosaur sko og et sverd.

Skoene gjorde sånn at jeg kan fly. Så plukket jeg opp verden og viftet med det,sverdet lagde hugge wuggies og kissy misses. Jeg så et rart lys,da jeg begynte å gå mot lyset. Jeg luktet noe og besvimte.

Da jeg våknet opp så jeg et jente,»Hei! Jeg heter oogie boogie» Jeg begynte å rødme.En katt slo hodet mitt ,det var katte monsteret.jeg tok ut sverdet mitt og begynte å slåss med monsteret,oogie boogie brukte vannkreftene hennes. «Vi klarer ikke å slå monsteret!» Jeg gjorde et stor karate spark og fikk katten til å falle. Oogie boogie gjorde et stor splash og katten døde.

Vi klarte det!- sa jeg.portalen åpnet seg igjen,jeg gikk ikke gjennom,fordi jeg ville være med oogie boogie. Jeg spurte oogie boogie om hun ville være kjæresten min og hun sa ja.

Jeg gikk til et by med oogie boogie, alle var glade for at eg reddet byen. De spurte meg om hva de skulle gjøre next og jeg sa..

«Alle må spise bønner».

0410 Tjensvoll 6 B

AVATARNAVN 

Emilie skogstein

MOTTO 

vil at alle skal begynne å spise bønner

EGENSKAPER OG KREFTER

Superfart og kan fly

LIKER 

Fotball, Basketball, svømming og karate. elsker bønner.

LIKER IKKE 

lapskaus, og er allergisk mot epler

REDSKAP/VERKTØY/DYR 

sverd

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON 

lager huggi wuggies og kissy missie

SVAKHET

lapskaus, mørket og headlock.

Plantene er rosa og alt er laget av godteri det lever mange aper og gorillaer der, noen ble myrdet på grunn av at de rosa plantene eksploderte.

Og nå er alle Menneskene vekke….Julenissen ble gal…Julenissen liker å og spise gorilla når han er julenisse og han liker o spise aper når han ikke er det.

Han liker og gå på do, han dusjer aldri så han stinker fiskeboller. Egentlig heter han Gogesse, han skyter flagermuser fra pil og buen sin.

Når den pilene treffer noen få blir de lammet. Møte plassen er en tre hytte. Og den kommer til og få dem tilbake fordi trehytten blir større og det blir plass i den.

Og Gogesse er grønn i fjeset.han spiser aper og gorillaer fordi gorillaer og aper spiser banan og uten banan finnes ikke verden.

Asset63987a6f39fc01 99911651

AVATARNAVN

Gogesse

MOTTO

«Stå opp for banan»

EGENSKAPER OG KREFTER

Kan forvandle seg til julenissen og kan fly med sukkerpinner

LIKER

Å spise apekatter og gorillaer

LIKER IKKE

Vann, dusje og nakne folk

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Pil og bue skyter flaggermus

REDSKAPET/VERKTØETS/DYRETS FUNKSJON

De har tre forskjellige piler. En er kjærlighet den andre gjør deg deprimert og den tredje er en lekepil. 

SVAKHET

Gorillaer uten hår.

Det var året 2022 i stavalandia forsvant ingen visste hvor eller hvordan alle i stavalandia forsvant.Dagen før alle i stavalandia forsvant var det et motorcross løp som avataren Knud var med på, han og Edvar var de beste men Knud var favoritten. Han var spent og ante ikke no om hva som kommer til og skje.

MEN da han endelig hadde tatt igjen evdind suste han forbi og VANT!

Akuratt der og da forsvant alle inbyggerene i stavalandia ingen visste hva som skjedde eller hvordan.200 hundre år senere kom Knud tilbake,

Asset639883066e6572 32485910

MOTTO 

ingen må daua, det e livsfarligt

EGENSKAPER OG KREFTER 

damemagnet, bad boy, klær seg som dama

LIKER 

Menn, smashburgere og farsa, og den nydelige lukta av bensin

LIKER IKKE 

Damer eller sushi, det e mågamad

REDSKAP/VERKTØY/DYR 

Do børste

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

Lage dasser, på magisk vis

Asset63988489ecd6c2 30701267

AVATARNAVN
Jamal

MOTTO
Free babes

EGENSKAPER OG KREFTER
Rask og svak

LIKER
Drake og pudding

LIKER IKKE
Vape og plastic surgery

REDSKAP/VERKTØY/DYR
Air Jordans 1

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJONS
Gjør henne raskere

Det var en fredelig og fin dag i stavalandia og alle menneskene ledde og hadde det gøy. En dag var det et uvær som kom til byen og jaget vekk alle innbyggerne og alt ble ødelagt. Storm var den eneste som overlevde uværet og derfor ble hen kalt storm. På grunn av uværet så fikk hen kreftene til og teleportere og fly og smaks løkene ble ødelagt så hen liker ikke løk. Hen liker og være rundt folk. Hen liker fargen blå på grunn av stormen. Hens redskaper er skjold fordi hen er defensiv ikke offensiv. Begrunn av uveræt så måtte mange familier flytte fra hjemmene sine og flytte til en ny by. Den nye byen het Whitewood. Alle likte den byen så mye at alle ville flytte der begrunn av det gode ryktet.Ryktet ble spredt over hele Stavalandia så stavalandia ble forlat. Byggerene bygde en helt ny by i Whitewood. Det var tre innbyggere i stavalandia han ene het Per ugen og han andre het Rolf Åge og den tredje er storm. Nå prøver de tre å bygge opp en helt ny by, «la oss se hvordan det går» sa Rolf Åge.

Asset63988d5701bff9 36319127

AVATARNAVN

Storm

MOTTO

Alltid være aktiv

EGENSKAPER OG KREFTER

Hen kan teleportere seg og fly

LIKER

Hen liker å være blant folk og liker fargen blå

LIKER IKKE

Hen liker ikke løk

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Hens redskap er et skjold

Det var en gang en alien krig i Stavalandia i år 2220. Det kom en nuke å sprengte nesten alle i stavalandia. De fleste som overlevde flyktet for å få et bedre liv men, de hadde ingenting. Aliene tok alt fra byen også byggmester bob 2.0 . De som ble igjen ble til helter.Heltene kjempet imot aliensene. I år 2222. I en liten by fant heltene en portal. Så fant de Shrek 2.0 og kom ut av portalen. Krigen har vært i 2 år. Shrek 2.0 skulle prøve å stoppe nuken før den sprengte opp stavalandia.

Asset63986a01a23079 93892862

AVATARNAVN 

Shrek 2.0

MOTTO

Alt ordner seg så lenge det er jul.

EGENSKAPER OG KREFTER

Kan snakke med dyr.

LIKER

Juli katter/dyr

LIKER IKKE

Bursdagen sin

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Candy corn stav

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

zim sala bim så snør det.

En dag dro Stavalandina til 2222 med tidsmaskinen hennes. Hun ankom på en catwalk og fikk panikk. Hun hadde ikke nok sminke, men alle startet å juble så hun startet å gå. Det var hundrevis av personer der. Hun gikk inn i en stor bygning på en rød løper. Unnskyld meg hvor er vi? Vi er i Milano. Å nei feil sted. Hun trykket på tidsmaskin og kom til Stavalandia. Det var helt tomt og grått. Her skulle hun få menneskene tilbake. Hun sto rett ved havet. Der sto det en yacht. Hun stjal yachten og dro av gårde. Ingen vet hvor hun skulle, men en ting vet vi. Hun skulle redde menneskeheten. Resten vet vi ikke.

Asset63a0457399f389 55001520

AVATARNAVN 
Stavalandina

MOTTO
Det er ikke innsiden som teller det er utsiden som vises

EGENSKAPER OG KREFTER Utroskap
98 åring med midtlivskrise Har en tidsmaskin

LIKER
Sminke/sushi

LIKER IKKE
Brokkoli Sommerfugler

REDSKAP/VERKTØY/DYR
Sminkebord og tidsmaskinen sin

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON
Sminkebordet gjør henne yngre

Innbyggerne spiste bønner og feis av gårde. De feis til romvesen fangehullet. Der var det mange romvesener som feis, det var fisesyken som var ute og gikk, Men før vi begynner med alt dette la oss starte fra begynnelsen. Alt begynte med fin og en rolig dag i Stavalandia. Det blomstret, alle folkene var der, solen skinte og frøken banana mama var veldig populær blandt alle folkene. Hun synes at hun var såååå fin, så hun gikk rundt i byen og sa «jeg er så fin» Hun hadde en en hemmelighet, hun kunne bli til en alv. Banana elsker bananer, natur, å hjelpe folk og å bæsje. Hun liker ikke våpen, foruensing og krig. 

En dag da hun våknet opp, hadde gjort seg klar og gikk ut. Da så hun ingen. Hvor er alle sammen? Tenkte hun. Så kom hun på at det var bønnefest i går kveld. Alle må ha spist så mye så at de feis avgårde. TRIST Hun sprang opp til fjelltoppen fordi der hadde hun lagt den rosa bæsjestaven skjellete sjel. Hun sa til den rosa bæsjestaven skjelettet sjel «la meg fise opp til romvesenfangehullet.» Staven gjorde som hun sa og hun feis opp til dem. Der så hun alle innbyggerene grine. De holder på å bæsje på seg. Det var så trist. Hun svinget staven og VIPS så var alle nede trygt på bakken der landsbyen var. 

SLUTT.

Asset63988f79da0cd9 02302254

AVATARNAVN

Banana Mama

MOTTO

Jeg er fin.

EGENSKAPER OG KREFTER

Kan bli til en alv.

LIKER

Banan, natur, fotball, hjelpe folk, mange farger!

LIKER IKKE

Våpen, forurensing og krig.

REDSKAP/VERKTØY/DYR

Den rosa bæsjestaven og skjelettet Gele.

REDSKAPETS/VERKTØYETS/DYRETS FUNKSJON

De kan gjøre alt hun sier. Staven kan lyse som en diskokule i bunnen.

Det skjedde for 50 år siden, da en vulkan eksploderte! Ut fra vulkan kom det blå tykk gugge som la seg som et teppe over landskapet. Ingen overlevde frem til et romskip fra en galakse lang langt borte ankom. I dette romskipet var Sibbe på 21 år fra Jørpeland, han hører stemmer fra en rev i hodet som heter Henning. Når Sibbe ankommer Stavalandia, så bestemmer han seg for at han skal gjenopprette samfunnet. Han starter med å støvsuge den blå guggen som ligger rundt omkring, dette har reven fortalt han. Etter han har støvsuget opp alt guggen forteller revet at han skal ringe de andre i den samme galaksen som han kommer fra, han forteller at de kan begynne å fly og bruke et romskip for å komme seg her. Under guggen ligger det fullt av fluesopp. Han begynner å lage gryterett av fluesoppen til de andre som skal ankomme.

Dette er Sibbe.

Asset6398877948eaf4 01438079

AVATARNAVN
Sibbe 21 år

MOTTO
Sibbe vil, Sibbe kan

EGENSKAPER OG KREFTER
Styrker: Han kan nesten alt, sats treningssenter, solrik rød, feminisme, mor fra Nærbø, Munnharpe, ett-hjuls sykkel

Svakheter: Ruten hengere, stemmene, bysykler, Kim, russemusikk, gul solrik, far fra Sola, samsung

LIKER
Kjæledyret sitt Henning som er en rev, kebab, roblox/natural disaster simulator, høner, farsa, vikingmesse på Harfsfjord

LIKER IKKE
Ruten etter klokken 20, fortnite, kuling, we like to party av Vengaboys siden han er redd busslyder