OM KUNSTKLUBBEN
Kunstklubben er for barn i 1.–8. klasse.
Kunstklubben, som er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktiviteter, introduserer barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. Kunstklubben har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være. Sammen med deltakerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy fra kunsten en kan ta med seg videre i sitt eget liv.
I Kunstklubben får barn møte og jobbe med profesjonelle kunstnere, og oppleve utstillingene våre sammen med våre dyktige formidlere. Semesteret rundes av med utstilling for familie og venner.
I løpet av høstsemesteret 2024 skal vi jobbe med humor som en måte å utløse glede og latter. Humor kan være et verktøy for å komme sammen og skape fellesskap. Samtidig kan latter være en trygg måte å gå inn i vanskelige diskusjoner, slik kan humor hjelpe oss å bearbeide kompliserte følelser. Dette semesteret
OM KUNSTKLUBBEN
Kunstklubben er for barn i 1.–8. klasse.
Kunstklubben, som er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktiviteter, introduserer barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. Kunstklubben har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være. Sammen med deltakerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy fra kunsten en kan ta med seg videre i sitt eget liv.
I Kunstklubben får barn møte og jobbe med profesjonelle kunstnere, og oppleve utstillingene våre sammen med våre dyktige formidlere. Semesteret rundes av med utstilling for familie og venner.
I løpet av høstsemesteret 2024 skal vi jobbe med humor som en måte å utløse glede og latter. Humor kan være et verktøy for å komme sammen og skape fellesskap. Samtidig kan latter være en trygg måte å gå inn i vanskelige diskusjoner, slik kan humor hjelpe oss å bearbeide kompliserte følelser. Dette semesteret skal vi se på hvordan humor kan skape vennskap, positive endringer i oss selv og samfunnet, og få oss til å se ting vi kjenner godt på nye måter.
DATOER
25 august: Vibeke Andersen
I semesterets første kunstklubb skal vi prøve oss på blindtegninger av hverandre. Resultatet blir ofte humorfylt, lekent, utfordrer observasjonen og er noe alle kan få til. Etter noen skisser, plukker barna ut en favoritt som «kopieres» over på tykkere papir. Streken forsterkes med tusj og vi velger deler av tegningen som skal «sys». Gleder oss til å hilse på alle dere!
22 september: Al Greenall
Av og til er det litt vanskelig å forstå følelsene våre og enda vanskeligere å fortelle om dem til andre. Denne gangen skal vi lage en morsom «følelsesmonstermaske» som vil fortelle andre om oss uten å bruke ord.
Dette verkstedet handler om glede og hvordan vi uttrykker oss i sjøen av følelser som bor på innsiden av oss alle!
27 oktober: Bård Bjørknes
Sammen med skuespiller og regissør, Bård Bjerknes, lager vi et figurteater! Resultatet blir en morsom og engasjerende figurteaterforestilling. Vi starter med å lage hver vår «dukke» og skaper etterpå et manus som vi skal spille inn. Bård mener at figurteater passer godt for de yngste, men det er mange bevis på at det kan passe ypperlig for både de voksne og ungdom.
24 november: Marie Kallevik Straume
Vi ler av Chaplin når han sitter fast i en stige. Det er nemlig i klovnens natur å gjøre feil, akseptere feilen og prøve igjen! Her skal vi utforske og feire det å feile.
Nøkkelen i klovning og fysisk komedie er å kunne ha evnen til å le med, og av, seg selv og andre på en trygg måte. Det er befriende å ikke ta seg selv så seriøst! Med slapstickøvelser, parykker og kostymer skal vi komme nærmere å finne vår inner fool.
Vi kan lære av klovnen at det ikke er farlig å gjøre rare ting og forhåpentligvis bli enda bedre på å akseptere når man gjør det selv.
15 desember: Utstilling for familie og venner med kurator Helga Nyman
GRUPPER OG TIDSPUNKT
Gruppe 1, 1.-4. klasse: 13:00-15:15
Gruppe 2, 4.-8. klasse: 16:15-18:30
Vennligst merk: 15. desember kommer barna kl. 16.00, og utstillingen åpnes for familie og venner kl. 18.00.
Det er plass til 20 deltagere per gruppe. Barn i 9.–10. klasse som gjerne vil være med i Kunstklubben, kan meldes på om det er ledig plass.
PRIS
Kontingent for kunstklubben er kr. 600,- + et aktivt familiemedlemskap i Kunsthall Stavanger, kr. 500,-.
Kunsthall Stavanger tilbyr gratisplasser i Kunstklubben for barn av foresatte som ikke har anledning til å dekke kostnadene knyttet til deltagelse. For mer info, se nederst på siden.
KONTAKTPERSON
Kunstklubben ledes av formidler Oleksandra Fabricius. For spørsmål om høstens semester kan Oleksandra kontaktes på oleksandra@kunsthallstavanger.no.
PÅMELDING
Registrering er stengt for Vår 2024.
OM FAMILIEMEDLEMSKAP I KUNSTHALL STAVANGER
Vi vil gjerne at foresatte med barn i kunstklubben også er engasjert i kunsthallen. Som medlem i Kunsthall Stavanger får du mange fordeler. Les mer om medlemskap og fordeler her.
GRATISPLASSER
Vi har en håndfull gratisplasser til barn av foresatte som ikke har mulighet til å dekke kostnadene for deltagelsen. For å forespørre en slik gratisplass, ta kontakt på formidling@kunsthallstavanger.no. Alle forespørsler behandles konfidensielt.
Barn med Opplevelseskortet kan også delta gratis uten medlemskap og kontingent.
Vibeke Andersen gikk på Kunstskolen i Stavanger mellom 2014 og 2016. Siden 2016 har hun arbeidet i et eget atelier i Normannsgate 24.
Hun jobber innen forskjellige medium, men som oftest med portrettet i fokus. Portrettet har vært en stor fascinasjon gjennom hele hennes kunstnerskap. Uttrykket kan også variere fra løse blindtegninger til detaljerte, realistiske verk. De siste årene har hun ofte oversatt sitt eget arbeid fra kull, pastell og maleri til tekstiler.
Vibeke stiller jevnlig ut, både lokalt, nasjonalt og internasjonalt. Ved siden av sin egen praksis jobber hun som kunstformidler ved Stavanger Kunstmuseum, som kunst- og håndverk lærer på ungdomsskolen og har drevet Salongen visningsrom sammen med Kari Bukve og Camilla Løken Hill siden 2019.
I vår startet hun et utsmykningsoppdrag for Sola Arena, der det er mulig å se flere av hennes blindtegninger, malt på vegg.
Al Greenall er en kunstner og en filosof, med en dyp følsomhet for hva det vil si å være et bevisst vesen i dette imponerende fysiske universet. Al mener vi alle er - på noen nivåer - kunstnere og kreative vesener, og at tilgang til kreativiteten vår blir stadig viktigere når vi reagerer på den ekstraordinære verden vi deler. Han er en kunstner som utformer et fascinerende, engasjerende og svært relevant verdensbilde.
Al ble født i Salford i 1981, og flyttet deretter for å vokse opp i Malvern Hills -området. Spent på bøker, musikk og kunst, hans viktigste interesseområde vokste fra analysen av temaer, utforsking av mediestudier, kulturteori og oppfatningens natur. Etter praktisk trening i kunst og design diplom fra Cheltenham College of Art. BA i kunsthistorie og visuell kultur fra Brighton filmstudie ved Falmouth College of Arts. Han underviste i visuell kultur ved Bristol University.
Greenall plukket opp penslene sine igjen på begynnelsen av 2000 -tallet for å øke sitt rikete teoriarbeid, og har konsekvent produsert, stilt ut og skrev om kunst siden den gang.
Hans samtidige lidenskap for å jobbe med mennesker og mat betydde en dobbel karriere som restaurantsjef og konseptutvikler. Han jobber nå med samfunnsprosjektet Pådriv, samt undervisning i kunst og kreativ teori til ungdomsgrupper.
Bård Bjørknes er utdannet regissør fra Teaterhøgskolen i Praha, DAMU. Bjørknes sitt kunstneriske virke er hovedsakelig rettet mot figurteater. Han har arbeidet med figurteater ved institusjoner som Oslo Nye Teater, Teater Ibsen, Riksteatret og Hålogaland Teater. Bjørknes er kunstnerisk leder av kompaniet, Frontfigur. Et kompani som ønsker å utfordre hva figurteater kan være.
Marie Kallevik Straume er scenekunstner og klovn fra Stavanger. Hun er utdannet ved École Jaques Lecoq og LAMDA. Sammen med klovnepartner Anna Marie Simonsen, turnerer hun for øyeblikket verden rundt med produksjonene Troll og Naughty Cabaret. Troll ble regissert av og laget sammen med Cecily Nash. Forestillingen ble omtalt i internasjonal presse, blant annet i The Guardian, som gav Troll fire av fem mulige stjerner og kalte forestillingen «irresistibly silly».
Når Marie ikke er klovn, er hun utøver og produsent i det Stavanger-baserte kompaniet Mågå. Marie mottok Statens arbeidsstipend for 2022 og 2024-2025.
Helga Nyman (f. 1983) er kunsthistoriker og konservator ved Stavanger kunstmuseum. Hun er utdannet ved Linköpings universitet og Universitetet i Bergen og har en mastergrad med spesialisering i samtidskunst. Nyman har kuratert og co-kuratert museumsutstillinger som Bill Viola: Into the Light (2021), Experiences of Oil (2021) og Zhanna Kadyrova: Material Evidence (2022). Hun har også initiert og kuratert en utstillingsserie som utforsker lek, deltakelse og performativitet i samtidskunsten under konseptet NONA, inkludert separatutstillinger med kunstnerne Jacob Dahlgren, Shahrzad Malekian, Sol Calero og Misaki Kawai.