PÅMELDING FOR VÅREN ER NÅ STENGT
OM KUNSTKLUBBEN
Kunstklubben er for barn i 1.–8. klasse. Vårsemesteret finner sted en søndag i måneden fra februar til og med mai 2023, totalt fire verksteder.
Kunstklubben, som er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktiviteter, introduserer barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. I Kunstklubben utforskes ulike praksiser innenfor samtidskunstfeltet, og vi har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være. Sammen med deltakerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy fra kunsten en kan ta med seg videre i sitt eget liv.
I Kunstklubben får barn møte og jobbe med profesjonelle kunstnere, og oppleve utstillingene våre sammen med våre dyktige formidlere. Semesteret rundes av med utstilling for familie og venner.
TEMA VÅREN 2023
Denne våren skal vi fokusere på temaet omsorg. Vi kan oppleve omsorg sammen med
PÅMELDING FOR VÅREN ER NÅ STENGT
OM KUNSTKLUBBEN
Kunstklubben er for barn i 1.–8. klasse. Vårsemesteret finner sted en søndag i måneden fra februar til og med mai 2023, totalt fire verksteder.
Kunstklubben, som er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktiviteter, introduserer barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. I Kunstklubben utforskes ulike praksiser innenfor samtidskunstfeltet, og vi har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være. Sammen med deltakerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy fra kunsten en kan ta med seg videre i sitt eget liv.
I Kunstklubben får barn møte og jobbe med profesjonelle kunstnere, og oppleve utstillingene våre sammen med våre dyktige formidlere. Semesteret rundes av med utstilling for familie og venner.
TEMA VÅREN 2023
Denne våren skal vi fokusere på temaet omsorg. Vi kan oppleve omsorg sammen med familie, venner og klassekamerater, men også med dyr og i naturen. Hvordan kan vi vise omsorg for hverandre og oss selv? Hvordan kan vi være gode med hverandre i en gruppe? Vi gleder oss til et semester med mange spennende kunstnere!
DATOER OG KUNSTNERE
5. februar: Billedkunstner Kari Ann Lending Kleiveland
19. februar: Musiker Eduardo Scaramuzza
26. mars: Danser Ingvild Maria Thingnes
23. april: Klovn og skuespiller Marie Kallevik
14.mai: Utstilling for familie og venner
GRUPPER OG TIDSPUNKT
Gruppe 1, 1.-4. klasse: 13:00-15:15
Gruppe 2, 4.-8. klasse: 16:15-18:30
Vennligst merk: 14. mai kommer barna kl. 16.00, og utstillingen åpnes for familie og venner kl. 18.00.
Det er plass til 20 deltagere per gruppe. Barn i 9.–10. klasse som gjerne vil være med i Kunstklubben, kan meldes på om det er ledig plass.
PRIS
Kontingent for kunstklubben er kr. 600,- + et aktivt familiemedlemskap i Kunsthall Stavanger, kr. 500,-
Kunsthall Stavanger tilbyr gratisplasser i Kunstklubben for barn av foresatte som ikke har anledning til å dekke kostnadene knyttet til deltagelse. For mer info, se nederst på siden.
KONTAKTPERSON
Kunstklubben ledes av formidler Oleksandra Fabricius. For spørsmål om vårens semester kan Oleksandra kontaktes på oleksandra@kunsthallstavanger.no.
PÅMELDING
1. Fyll inn og send påmeldingsskjema: Påmelding våren 2023.
2. Kjøp familiemedlemskap i Kunsthall Stavanger for 2023 (kr. 500,-) dersom du ikke allerede har medlemskap: Følg denne linken for å betale familiemedlemskap. Hvis du allerede er medlem, får du en e-post med betalingsinfo for medlemskontingent 2023 og du trenger ikke kjøpe nytt. Det er obligatorisk å ha familiemedlemskap i Kunsthall Stavanger for å være med i Kunstklubben.
3. Betal kontingent for Kunstklubben (kr. 600,-). Hvis barnet ditt ikke har vært med i Kunstklubben tidligere, følg denne linken for å betale kunstklubbkontingent for våren 2023. Hvis du har betalt kontingent gjennom denne lenken tidligere, vil du få en e-post med informasjon om betaling.
4. Kunsthall Stavanger bekrefter påmeldingen etter at vi har mottatt betalingen. Betalingen fungerer som en endelig bekreftelse av påmeldingen, plassen blir reservert når betalingen er mottatt. Vi sender ut info til alle påmeldte i starten av den første uken med Kunstklubben.
OM FAMILIEMEDLEMSKAP I KUNSTHALL STAVANGER
Vi vil gjerne at foresatte med barn i kunstklubben også er engasjert i kunsthallen. Som medlem i Kunsthall Stavanger får du følgende fordeler:
Gratis eller rabatterte billetter til arrangementer.
Invitasjoner til alle utstillinger og arrangementer.
25% rabatt på bøker utgitt av Kunsthall Stavanger.
10% rabatt ved kjøp i vår butikk.
25% rabatt på inngangsbilletter til utstillinger på Stavanger kunstmuseum.
100 kr rabatt på billetter hos RAS - Regional arena for samtidsdans
10% rabatt på innramming hos Lenas Rammeverksted.
GRATISPLASSER
Vi har en håndfull gratisplasser til barn av foresatte som ikke har mulighet til å dekke kostnadene for deltagelsen. For å forespørre en slik gratisplass, ta kontakt på formidling@kunsthallstavanger.no. Alle forespørsler behandles konfidensielt.
Barn med Opplevelseskortet kan også delta gratis uten medlemskap og kontingent.
Kari Ann Lending Kleiveland (f.1993) er en multidisiplinær kunstner med bakgrunn innenfor dans, koreografi og visuell kunst. Hun fullførte sin mastergrad i kunst ved Kunstakademiet i Bergen (KMD) 2022, og sin bachelorgrad i kunst ved Kunstakademiet i Trondheim (2020). Hun hadde sin base ved Academy of Fine Arts i Helsinki høsten 2018 og ved Academy of the Arts i Reykjavik våren 2019. I juni 2018 grunnla hun Studio K, et prosjektrom og visningssted for samtidskunst (www.studiokprosjektrom.com). I 2022 ble hun styremedlem av PAS (Performance Art Stavanger), med målsetting å fremme performancekunst i regionen. Hun er også engasjert som koordinator for utstillingsprogrammet ved Fotland Mølle i Time Kommune. Kari Ann Lending Kleiveland brenner for å skape møtepunkt mellom ulike mennesker og praksiser, og å utfordre overlappinger og skiller mellom kunstneriske disipliner. Hun vil være med på å løfte fram spennende og varierte kunstnerskap på samme tid som hun utvikler sitt eget.
Eduardo Scaramuzza er en brasiliansk komponist, perkusjonist og musikklærer drevet av behovet for å kjenne nye lydteksturer, kulturer, tradisjoner og mennesker. Han er basert i Stavanger og har en MA i improvisert musikk fra UiS. Han er en av grunnleggerne av KRA (Kunst Rom Arbeid) og produsent for Yellow Sessions Stavanger. Scaramuzza ble født inn i en lærerfamilie og har undervist i slagverk siden han var 18 år. Sammen med Karoline Asskildt har han opprettet og utviklet Ta Kagunda-prosjektet. Siden 2016 har de hatt musikkverksteder for barn og ungdom i Brasil, Malawi og Norge. Eduardo baserer sin kunstneriske forskning i multidisiplinaritet og samarbeidsarbeid. For tiden spiller og skaper han med Teșî, Estuary Ensemble, Ecetera Band og Priscila Serrano.
Ingvild Maria Thingnes er dansekunstnar med base i Stavanger. Her er ho del av performance-kollektivet Kunstgrillen og dansar i Hagit Yakira Dansekompani, samt jobber som produsent, formidlar og kulturarbeider. Ingvild har eit bredt interessefelt for ulike måtar å jobbe med og for kunst på, og er spesielt opptatt av ulike former for samskaping og samarbeid. I 2020 var hun med å grunnlegge det tverrfaglige arbeidsrommet KRA - Kunst Rom Arbeid i Stavanger, som ho driv saman med musikar Eduardo Scaramuzza. Ingvild har si danseutdanning frå Universitetet i Stavanger/FUK (2018), Escola Superior de Danca (2017) og Vertigo International Dance Program (2019). Ho er også styremedlem i DansiS og KRA.
Marie Kallevik Straume er en skuespiller fra Stavanger. Hun jobber frilans og gjør oppdrag på scenen i Norge og utlandet. I Stavanger er hun medskaper, utøver og produsent i «MÅGÅ» og Nebb. Marie har bakgrunn i klovning og fysisk teater fra École Jacques Lecoq i Paris.
Mari Kolbeinson (f. 1989) er en billedkunstner som bor og arbeider i Stavanger. Arbeidet hennes kretser rundt maleriet, med fokus på dets strukturelle komponenter og hvordan disse kan utfoldes i det tredimensjonale rom. Dette utforsker hun gjennom installasjon, skulptur, og delvis performative verk. Kolbeinson ble uteksaminert med en Mastergrad fra Kunst- og Designhøgskolen i Bergen, i 2015. Siden dette har hun stilt ut prosjekter i Stavanger Kunstmuseum, Kunsthall Stavanger, Hi10, Studio17, Vestlandsutstillingen og Castor Gallery, London. Kolbeinson er fortiden nestleder i NBK-R (tidligere BKFR) og er en av initiativtakerne til samarbeidsprosjektet Skaus sammen med kunstnerne Håvard Sagen og Markus Bråten. Skaus har tidligere gjennomført prosjekter ved International Studio and Curatorial Program (New York), Oslo Arkitekturtriennale: Mission Neighborhood, Rogaland Kunstsenter og ventetomten ved TOU. http://marikolbeinson.com, https://skaus.site
Markus Bråten (f. 1990) er en billedkunstner som bor og arbeider i Stavanger. I hans kunstneriske arbeid er han opptatt av fantasiens fysiske plassering i verden. Dette temaet behandler han gjennom kunstneriske prosesser som anerkjenner stedet som den viktigste veiviseren. Hans arbeider anlegger en rekke materialer og medier, slik som skulptur, videoinstallasjon og maleri/ tegning. Bråten tok sin MFA ved Konsthögskolan i Malmö og Maumaus Escola de Artes Visuais, i Portugal mellom 2011 og 2016. Han har siden dette blant annet stilt ut ved OBRA i Malmö, Atelier Concorde i Lisboa, Werthalle i Köln og Stasjon K i Norge. I 2016 ble han tildelt Edstranska Stiftelsens stipendium og nominert til Fredrik Roos’ stipendium, begge i Sverige. Siden 2019 har han drevet samarbeidsprosjektet Skaus sammen med kunstnerne Mari Kolbeinson og Håvard Sagen. Skaus er et nomadisk kunstprosjekt og utstillingsplattform. Skaus har tidligere gjennomført prosjekter ved International Studio and Curatorial Program (New York), Oslo Arkitekturtriennale: Mission Neighborhood, Rogaland Kunstsenter og ventetomten ved TOU. https://markusbraten.com/ https://skaus.site/