OM KUNSTKLUBBEN
Kunstklubben er for barn i 1.–8. klasse.
Kunstklubben, som er del av Kunsthall Stavangers kjerneaktiviteter, introduserer barn til samtidskunsten på en morsom og tilgjengelig måte. I Kunstklubben utforskes ulike praksiser innenfor samtidskunstfeltet, og vi har som formål å åpne opp for hva samtidskunst kan være. Sammen med deltakerne finner vi ut av hvilke erfaringer og verktøy fra kunsten en kan ta med seg videre i sitt eget liv.
I Kunstklubben får barn møte og jobbe med profesjonelle kunstnere, og oppleve utstillingene våre sammen med våre dyktige formidlere. Semesteret rundes av med utstilling for familie og venner.
Temaet for vårens er hvordan vi uttrykker oss i samfunnet. Sammen så vi på hvordan vi får og deler informasjon. Inspirert av vårens utstilling Vision Machines av Peggy Ahwesh, spurte vi hvordan vi kan skape nye uttrykk ved å sette sammen kjente former. Hvordan kan dette hjelpe oss å se ting fra nye perspektiver?
DATOER OG KUNSTNERE
23. januar: Grafisk designer og kunstner Benjamin Hickethier.
20. februar: Performancekunstner Anne-Marte Eidseth Rygh.
27. mars: Danser og designer Victoria Heggelund.
10. april: Kunstner og forfatter Nayara Leite.
22. mai: Utstilling for familie og venner. Kurator: Kunstner David Lamignan Larsen.
Benjamin Hickethier er utdannet i Berlin, Storbritannia og Nederland, og har nå base i Stavanger/Norge. I sin praksis undersøker han potensialene til kritisk visuell kommunikasjon, publisering, samarbeid og selvinitierte prosjekter. Som selvstendig grafisk designer/kunstner jobber han på oppdrag fra, og i samarbeid med, regionale og internasjonale kulturorganisasjoner, sosiale tiltak og offentlige institusjoner, samt med kultur- og sosialarbeidere/produsenter.
Anne Marte Eidseth Rygh har utdannelse innenfor kunst, psykoterapi, film og musikk og har praktisert som performance kunstner de siste 15 årene. Med kroppen som utgangspunkt blir innhold formet ved å utforske sted, tid og handling. En visuell sansning, en samhandling med de som er tilstede og samarbeid med aktører innen psykologi og sosial politikk. Ritualer og psyko-dynamiske felt er tilbakevendende tema der fenomenologi, eksistensialisme persepsjon og holisme ligger som teoretisk grunn. Kunstneren underviser i performancekunst, kritisk teori, kuraterer og har erfaring med workshops og gruppearbeider.
Victoria Heggelund er danser og koreograf med base i Stavanger. Hun har en bachelor i samtidsdans fra Universitetet i Stavanger, og designer også klær/kostymer for danse/performance prosjekter. For tiden jobber hun som produsent og prosjektleder ved Rimi Imir Scenekunst og som produsent for Findlay//Sandsmark.
Nayara Leite (f. 1989) er en brasiliansk kunstner og forfatter med base i Bergen, Norge. Hun har en MFA fra Kunstakademiet i Bergen og en MA i fotojournalistikk og dokumentarfotografi fra London College of Communication. Nayara jobber på tvers av analog fotografering, performance, tekst, video og installasjon. Gjennom selvbiografisk fortelling, politiske nyheter, brev til nære venner og arkivmateriale produserer hun en skildring av virkeligheten der LHBTQ+-miljøet lever i Brasil og i Norge.
David Lamignan Larsen er født i 1981 med en nigeriansk mor og en norsk far. Han vokste opp i Norge til han, 11 år gammel, flyttet til Gabon, Vest-Afrika i 1991. Han flyttet tilbake til Norge i 1997 fordi faren ble syk. Dessverre døde faren hans og etterlot en ung, forvirret 17-åring alene med sin afrikanske mor og søsken. Grunnen til at denne historien blir fortalt slik, er fordi den har en viktig relevans for hans kunst. Han lager historier, ettersom nigerianere er kjent for å være gode historiefortellere. Inspirasjonen hans kommer fra hans erfaring og forskning, som for det meste er basert på spørsmålet "Hvor passer jeg inn?" I Norge opplevde han mye direkte og indirekte rasisme. Da han var i Afrika (Nigeria eller Gabon) ble han sett på som hvit. "Hvor passer jeg inn?", med en vri av ironi, humor og kreativitet inspirert av hvordan det er å være fanget i mellom to kulturer, mellom Vest-Afrika og Europa. Hans arbeid er basert på hans erfaringer i det virkelige liv og fra personlig forskning. Lamignan har også stilt ut i forskjellige land som Norge, Sverige, Tyskland og U.S.A.
Velkommen til www.lamignan.com.