Kunsthall Stavanger har denne høsten ønsket skoleklasser velkommen til skoleverksted med fokus på omsorg, samfunnsstruktur og digital kultur.

Resultatet fra verkstedet er nå tilgjengelig på Kunsthall Stavangers nettsider, slik at elever fra hele regionen sammen kan få kommunisere hva de mener er viktig i et samfunn. Under finner du avatarene og historiene om Stavalandia som klassene har skrevet, samt en mer utfyllende forklaring om verkstedet. Hovedsakelig har læreren blitt kledd ut og noen elever.

I verkstedet har elevene blitt introdusert for det fiktive stedet Stavalandia, satt i året 2222, der menneskene på mystisk vis har forsvunnet. Verkstedet har tatt utgangspunkt i metoder hentet fra «gaming», samt det kunstneriske verktøet «reimagining». Oppdraget til klassen har også vært å bidra til å gjenoppbygge dette imaginære samfunnet, og i forlengelsen av det har klassene skapt en avatar som vil hjelpe samfunnet til å igjen blomstre.

I løpet av verkstedet har elevene også drøftet hva som skal til for å lage gode møteplasser og samfunn.


Austbo Skole 8 A 21
Austbo Skole 8 B 23
Austboskole 8 D 22
Biis Gausel 8 B 20
Biss Gausel 6 20
Biss Gausel 6b 20 2
Biss Gausel 6 B 20
Biss Gausel 8 20
Biss Sentrum 6 21
Jatten Skole 7 B 17
Jatten Skole 7 C 21
Jatten Skole 7 D 21
Jatten Skole 7 A 23
Kristen Friskole AS 6 20
Kristien Friskole AS 7 16
Norlights Montessori
Tastaveden Skole 9 C 26
Tastaveden Skole 9 A
Tastaveden Skole 9 B 25
Tastaveden SKOLE 9 D 26
Tastaveden SKOLE 9 D 26

Tastaveden Skole 9D

Forrige
Austbo Skole 8 A 21

Austbø Skole 8A

Austbo Skole 8 B 23

Austbø Skole 8B

Austboskole 8 D 22

Austbø Skole 8D

Biis Gausel 8 B 20

Biis Gausel 8B

Biss Gausel 6 20

Biss Gausel 6

Biss Gausel 6b 20 2

Biss Gausel 6B

Biss Gausel 6 B 20

Biss Gausel 6B

Biss Gausel 8 20

Biss Gausel 8

Biss Sentrum 6 21

Biss Sentrum 6

Jatten Skole 7 B 17

Jåtten Skole 7B

Jatten Skole 7 C 21

Jåtten Skole 7C

Jatten Skole 7 D 21
Jatten Skole 7 A 23

Jåtten Skole 7A

Kristen Friskole AS 6 20

Kristen Friskole AS6

Kristien Friskole AS 7 16

Kristien Friskole AS7

Norlights Montessori

Norlights Montessori

Tastaveden Skole 9 C 26

Tastaveden Skole 9C

Tastaveden Skole 9 A

Tastaveden Skole 9A

Tastaveden Skole 9 B 25

Tastaveden Skole 9B

Neste
Lukk
Context

Historien om Stavalandia

Skole: Austbø

Klasse:8A

Alt det som har skjedd så langt, alle menneskene i Stavalandia begynte og krangle og ekskludere hverandre, så forsvant de og har aldri blitt sett igjen. Så en avatar fra 2023 kom for og finne menneskene og finne ut hvorfor og hvordan forsvant. Hen ble send av en etterforsker og forsker igjennom en tidsmaskin til Stavalandia. Når hen kom ut av tidsmaskinen så såg hen hvor ødet og tomt det var. Hen gikk rund og leitet veldig lenge, og til slutt fant hen en hule den var ganske liten men hen fekk seg akkuret gjennom, etter en lang stund med leting kom hen fram til en trampolinepark og der var alle menneskene. Menneskene fortalte at de hadde gjemt seg fordi det kom noen som prøvde og ta over landet og menneskene me hyptotisering, så alle menneskene fant en plass og gjemme seg og tørre bare aldri og komme ut. Hen sa hen skjønte hva som hadde skjedd men at det va helt trygt og komme ut nå, og de sa ok så alle menneskene gikk ut av hula og ut i landet igjen så ble alle gjenforent og alt endte bra.

Historien om Stavalandia

Skole: biss

Klasse: 6a

Once upon a time, everybody was very nice to each other, and everybody lived in harmony.

However, something unexpected happened; everybody started to disappear, and no one knew why. Everybody who fought, strangely disappeared without explanation. The only people found out they shouldn’t fight because they would disappear. Unfortunately, they fought over the last ice cream cone, and disappeared. Everything was silent. There was no hope, until the BRAVE, HEROIC, AND POWERFUL Miss Thompson came!!!! She didn’t find any clothes nor people! She knew she had to get into action if she wanted new and better clothes.

She went to the future and found Big Chungus. Miss Thompson was confused and did not know what had happened. She asked big chungus who he was and if he knew what had occurred and how she could help. Big chungus exclaimed « Everybody who was mean has teleported to a far gaming room where they all need to be nice so they can go back to earth, I can give you one of my magic seeds to get there»

Miss. Thompson immediately ate the seed and before a blink of an eye she teleported to the gaming room. She told them that the only way they could get back to earth was to be nice to each other with no fighting. A few hours later they were nice to each other by playing games in the gaming room and they all teleported back to earth in 2222.

Historien om Stavalandia

Skole: BISS

Klasse: MYP2B/8B

Det er året 2222. Ingen vet hvor alle er. Alt er helt blank. Det var ikke sånn før, det pleide å være en stor, nydelig sted, med mange mange folk. Når Goldy Fox ble født hadde hun klokken, så langt som hun kunne huske. Når hun var liten sa moren hennes alltid at hun burde aldri gå ut. Hun viste aldri hvorfor moren hennes ville ikke at hun skulle gå ut. Hun ble nettopp 117 men ser ut som hun nettopp ble 17. Mens hun vokste opp var det mindre og mindre folk som hun så ut av vinduet hennes. Hun hørte at krigen foregikk ute og spurte moren hennes hva skjedde og moren hennes sa endelig sannheten. Neste dagen gikk moren ut til å få noen mat. Moren hennes var fortsatt ikke tilbake. Det hadde vært mange år siden hun gikk. Hun skal nok komme tilbake da. Hun spurte klokken hvordan hun kunne finne folkene. Klokken sa « Det er noe jeg kan ikke svare.» Hun går tilbake i tiden til å fikse krigen. Hun viser alle hva det er som kunne skje hvis de fortsetter sånn. Når alle ser hva kan skje i fremtiden innser de at hvis de fortsetter med krig så forsvinner alle. Alle går fram i tiden til å begynne et nytt liv. Så inviterer hun alle til en fest i trehuset.

Historien om Stavalandia

Skole: Jåtten Skole

Klasse: 7C

En gang i Stavalandia så levde det dyr og mennesker, men nå er alle forsvunnet. De har forsvunnet fordi det var en blekksprut som fikk rabies og så kom han på land og spiste alle menneskene. Borsett fra den ene avataren, Pappagris. Pappagris ble veldig forvirret og tenkte, hva i alle dager har skjedd? Han gikk rundt hele landet for å se om det var noen mennesker igjen.

Men hver gang han kom til en ny by så var det alltid Robot soldater og vakter på grensene. Det han ikke visste var at det var en katt og barna som bodde på andre siden av jordkloden og det var en oransje katt og det var barn ved siden av katten. Han ble så overrasket at han feis bobler. De kom sammen og ble venner. De fant en bod og lagde mat der. Da de plutselig hørte bomber utenfor. Katten ble overraska at den bæsja bomber. Kattebæsj drepte alle Robot soldatene.

Og alle folkene samlet seg inni bodene.

Historien om Stavalandia

Skole: Jåtten

Klasse: 7B

Stavalandia

Menneskene ble spist av et monster, en etter en, ingen viste hvordan det så ut.Ingen har overlevd, det er ingen som vet om vet om det engang finnes et monster, men en dag hører jeg tunge skritt utenfor døra.Jeg blir så redd at jeg gjemmer meg under dyna.Da skjønte jeg at monsteret Var utenfor da hører jeg at noen sier navnet mitt (makkapakka makkapakka). Jeg roper på mamma men hun svarer ikke.Da skjønner jeg at før den kom etter meg har den tatt mamma og pappa. Jeg roper igjen ingen svar,da hører jeg at noen sier navnet mitt igjen Makkapakka,makkapakka. Plutselig braser noen inn på rommet mitt. Jeg begynner å si mitt motto sammen er vi rare sammen er vi rare.Nå tenker jeg at jeg må bli til en fjompenisse og fly vekk. Da jeg kommer ut skal jeg samle opp mange steiner og kose meg meg å se på bæsj.

Historien om Stavalandia

Skole: Jåtten Skole

Klasse: 7D

Jorden ble ødelagt av global oppvarming, derfor flyttet menneskeheten til naboplaneten Tatoin. Menneskene greier ikke å komme seg tilbake Stavalandia. Derfor sender de et nødrop ut i galaksen ut i dimensjoner. Stavanger svarer og sender Peppa Farowsel. Peppa Farowsel må samle fire krystaller for å kunne bruke romskipet. Krystallene er gjemt i de element byene. Og Peppa Farowsel må kjempe mot hver monster for å få tak i alle krystallene. Til sist må hen kjempe mot snømannen. Hen klarer det til sist og får sent opp romskipet som redder menneskeheten. Når alle kommer tilbake lander de i is verden og koser seg.

Historien om Stavalandia

Skole: Kristen Friskole AS6

Klasse: 6. klasse.

Det var en vitenskaps mann som skulle lage en shampoo som teleporterte folk til en annen verden. Men shampooen var så sterk at den teleportere vitenskaps mannen til den annen verden. Noen fant det hemmelige labratoriumet til vitenskaps mannen. De fant shampooen og lagde kopier av den og satte den ut i butikken. Den var kjempe populær. Alle menneskene ville ha en shampoo. Men når de brukte den ble alle menneskene teleportere til forskjellige verdener.

Mohammed Arne brukte shampooen så mange ganger helt til han kom til den rette verdenen. Der så han en mann som har helt rent hår. Mannen satt på en trone lage av tørr shampoo. Mohammed Arne tok på seg hatten og fløy over mannen. Så ropte han på lusene at de skulle sette seg ned i håret til mannen. Mannen eksploderte og alle menneskene kom tilbake.

Historien om Stavalandia

Skole: Kristen Friskole AS7

Det hele startet av Shrek/ Tor Egel. Shrek/Tor Egel og lille esel hadde planer med rumleskaft.

De skulle på leos lekeland. Men et lite uheld skedde. Shrek ødela en madrass.

Eieren ble så sur at han fikk et sinna raseri og det var son byen ble ødelagt…

Da kom 7. klasse på kf skolen. De skulle redde Shrek og Lille esel og Rumleskaft.

De skal redde stavalandia 2222 med evig is krem og sokk så når den flyr opp i skyene så lager den sukker spin. Avataren skal hjelpe verden med å dekke jorden till med sukkerspin og drukne dem med iskrem og etter det så spiser Shrek det opp. Og lille esel ble sin og slo han til.

Tidsmaskinen førte 7. klasse dit. Da de kom fram så de at det var helt tomt. Da de var ferdig lagde Shrek en magisk drikke og førte dem tilbake. De kom fra 2023 og endte i 2222 men da de reddet 2222 dro de tilbake til 2023.

Historien om Stavalandia

Skole: Montesorri

Klasse: 7-10

There was a big war and the were to humans left but they killed each other in a rage, the animals didint have the humans anymore so they mutated and so Fern was born. Fern is a goat and they stand on 2 legs and they have a magical leaf cape to keep them warm. The sun exploded and the people were hiding in bunkers. But they would freeze to death if the fern couldn’t make more blankets to keep people warm. In the end a big atmosphere was made out of the fern to isolate the earth while creating oxygen, taking in co2. It withers after a while but the atmosphere is fixed. They meet in the forest and then they discuss with the ghost of the humans. And then they hear a rattling sound, they think it’s a Rattle snake…but suddenly from the bushes they hear screaming. And they

check behind the bush and then a talking boks pops out and starts talking.

The box of knowledge says that to make houses they need clay and stones. To make food you need to hunt first, to do that you need a spear.

They listened to the box´s guidance and created a new civilization.

Historien om Stavalandia

Skole: Tastaveden Skole 

Klasse: 9A

Anell Frank er krigskriminel. Når hun kommer til stavalandia er det veldig tørt overalt. Hun hører ingen lyd unntatt fuglene. Hun utforsker litt rundt omkring, og sjekker om det er andre mennesker der. Alle menneskene ble tatt av en ufo, i 5. verdenskrig. Hun går seg bare en tur i naturen også plutselig hører hun en veldig høy lyd. Hun kan teleportere og fly så derfor teleportere hun seg til hvor lyden kommer fra. Når hun har teleportere seg bort til lyden så er det masse mennesker der. Alle menneskene har samlet seg på stranden og på basketball banen. Det er mange forskjellige møte plasser med masse folk. Alle menneskene er på stranden fordi der har det kommet en magisk ku som kan helbrede alle sykdommer. På basketballbanen har det kommet en slags magisk chain som gjør at du kan se hva folk tenker. Alle står i kø får å kunne prøve kuen og chainen. Anell Frank blir veldig nysgjerrig og går bort til alle menneskene. Hun lager mange venner og bestemmer seg for å leve der sammen med de andre.

Historien om Stavalandia

Skole: Tastaveden

Klasse: 9A

For lenge siden i år 2180 traff en meteorit Stavalandia der alle mennesker og husdyr blir utslettet trodde vi. Prinsesse Sofia blir en gang dratt inn i et romskip med veldig dårlig luft så han bruker sin Co2 hat for å lage oksygen, han blir slengt inn i år 2222 der han ankommer Island og han har et fly som sitter på skulderen hver dag. Alt vann er vekke unntatt saltvann han er dehydrert og sulten når han ser flere rekkehus. Han går inn i hvert rekkehus for å se etter mat, men det eneste de har er poteter og brokkoli som han hater. Prinsesse Sofia Drar til Stavalandia med skulderflyet. Der finner han en magisk bøtte med van som aldri går tom. Sofia finner Ikea og er på vei inn for å spise når døren er låst. Sofia blir om til mikro Sofia, hopper igjennom låsen, finner 309 mennesker! Prinsesse Sofia blir invitert til å spise kjøttboller plutselig kommer det hester som strikker og har på seg kokosnøtt BH, men det var en ponni som skilte seg ut den svarte på absolutt alle spørsmål.

Til ære for Prinsesse Sofia samles befolkningen til Stavalandia på gravlunden hver Halloween.