Mobilizing Citizenship (MC) er et formidlingsprosjekt for ungdommer. Norske og internasjonale kunstnere og designere inviteres til å jobbe med en liten gruppe ungdommer på Kunsthall Stavanger i løpet av ett semester.

For høstsemesteret 2024 skal vi jobbe med Alchemy, et kollektiv av profesjonelle kunstnere og ungdomsarbeidere. De samarbeider med organisasjoner og skoler for å tilby et bredt spekter av profesjonell musikkopplæring, veiledning og muligheter for musikkopptredener for ungdom i Lewisham, London. Prosjektet ble grunnlagt av Mikey Kirkpatrick, musiker og universitetslektor i musikk og utdanning. Samarbeidet mellom Alchemy og Kunsthall Stavanger tar form av en uke med workshoper i skriving, musikkproduksjon og fremføring. Resultatet blir en digital mixtape og et livearrangement.

Det overordnede fokuset til MC er å undersøke hvordan unge kan bruke verktøy og metoder fra samtidskunsten for å uttrykke seg og bli hørt i dagens samfunn. MC har som mål å se på hvordan samtidskunsten kan være relevant for unge mennesker i dag.

Kurator: Kristina Ketola Bore
Ungdomsabeider: Trine Ottosen

Mobilizing Citizenship har mottatt generøs støtte fra Kulturrådet.

Context
Relatert program